Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Esenlikler. Attıgım videoda bir seyin veya bir seylerin fiyatını sormayı ve cevaplamayı ögretiyor.

"Die Tasche"nin fiyatını sorarken neden "diese Tasche" oluyor?

1727269027287.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Açılın ben Almanca öğretmeniyim.

Çanta kaç para değil, bu çanta kaç para diye sormuş oluyorsun. Wie viel kostet die Tasche diye sorarsan Çantanın fiyatı ne kadar? anlamı çıkar ama Wie viel kostet diese Tasche dersen Bu çantanın fiyatı ne kadar? sormuş olursun.

Çanta kaç para değil, bu çanta kaç para diye sormuş oluyorsun. Wie viel kostet die Tasche diye sorarsan Çantanın fiyatı ne kadar? anlamı çıkar ama Wie viel kostet diese Tasche dersen Bu çantanın fiyatı ne kadar? sormuş olursun.

Çözüm

Tesekkür ederim. Bir önceki konumda @Ella Freya bana açıklayıcı bir şekilde yardımcı olmuştu ama o konuda ona "Çözüm" veremiyordum. Siz gerekeni yaparsınız diye düşünüyorum iyi günler.