Uranos

Üstün
Yer
Adana
Arkadaşlar Almanca öğrenmeye çalışıyorum, şu anda selamlaşma, vedalaşma kelimelerini, tanışma sorularını öğrendim ama bunları nasıl akılda tutacağımı bilmiyorum, ne yapmam lazım? Zamanla yerine oturur mu yoksa şimdiden ezberlemem mi lazım?

Telefonuna beğendiğin, kendi kelimelerini ekleyebileceğin flashcards uygulamaları kurup, sık sık tekrar yapabilirsin.

Hiç bir dil akılda tutarak, ezberlenerek öğrenilmez. Maruz kalarak, sürekli aynı şeyleri duyarak öğrenebilirsin.

Kastım git Almanya'da yaşa maruz kal değil. Sürekli aynı örneklere bakarsan bir süre sonra pratiğe dökersin, sürekli kullanımda da artık öğrenmiş olursun ve unutmazsın.

Bir yerden Almanca kursu alıp (fiziksel kurs veya youtube) Duolingo ile sürekli aynı örneklere maruz kalıp öğrenebilirsin. Şuanda Rusçayı bu şekilde öğrenmeye çalışıyorum.

Aslında direkt olarak dil öğrenmeyi özetleyeyim;
1- Maruz kalmak. Film olur dizi olur şarkı olur. Almanca öğrenirken en başta Rammstein'ın şarkılsrını türkçe ve Almanca çıkarmıştım tek tek kelimeleri inceliyordum akılda kalmasını baya arttırıyor. Eğer rap dinleyicisiysen Mero dinleyebilirsin çok karışık bir Almanca kullanmıyor.
2- En başlar için olmasa da A1i tamamladıktan sonra altyazılı sitcom izle bilmediğin kelimelerin hemen anlamına bak. 20dklık bir bölümü 2 saat boyunca bile izleyebilirsin sorun yok çok geliştiriyor.
3- Kendi kendine konuş eğer öğretecek birisi yoksa. Mesela vlog gibi 10-20 dk boyunca yaptıklarını Almanca anlat. Çevrendekiler komik karşılayabilir umursama. Sonrasında dinle yanlışları düzeltmeye çalış.
4- Telefon/Bilgisayar dilini çevirmek. Bunu pek çok kişi yarım bırakıyor. Sıkıştığında düzeltme :)))

Dümdüz kelime/kalıp ezberlemek istiyorsan kelimeyle veya kalıpla ilgili cümleler oluştur. Eğer öğrenmek için bir kitap temin edebilirsen onların içinde oluyor.