Almanca adına hiç bir şey bilmiyorum. İngilizce öğreniyordum ama işim Almanca'ya düştü 1.5 senem var bu güzelim dili öğrenmek için. İngilizce öğrenme taktiklerimi kendim yapmıştım iyi de gidiyordu. Ama Almanca öğrenmem gerek. Önerdiğiniz video olur konu olur konuşma pratiği olur atarsanız sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?Ingilizceniz varsa Learn German with Anja tavsiye edebilirim, A1 - A2 seviyesinde iyi bir kanal. Telaffuz serisi falan da var, genisce icerik sunuyor.
Birkac hafta kelime ezberleri ve klasik temel sohbetlere calisin. Daha sonrasinda gunluk tutun. Bu sadece o gun ne yaptiginizi degil, yarin ne yapacaginizi da anlatacak sekilde olabilir. Inanin bu yazma etkinlikleri cok yararli ve 5-6 cumle de olsa benzer seyleri yazmaya basladiginizda grammeri cok daha rahat oturtmanizi saglayacak. Artikel mevzusunu ise bir mantigi olmadigi icin direkt kelimeyi ezberlerken beraber ezberlemeniz en kolayi olur.
Ek olarak, ChatGPT gibi yapay zekalari kullanmanizi tavsiye ederim. Mesela bir cumle ya da metin yazdiginizda ve hatalari sordugunuzda hatalarinizi detayli gosteriyor. Bazen videolar uzun geldigi icin usenip direkt ChatGPT'ye anlattirdigim oluyor, pratik bir yontem.
Duolingo gibi uygulamalari da streak mevzusu nedeniyle motivasyon acisindan kullanabilirsiniz. Kelime bilgisine de katki sagliyor. Gunde 5 dakika tekrar ise yariyor.
Almanya'ya rota dustuyse B1 belgesi almaniz cogu gidis yolunu kolaylastiriyor. 1.5 senede yetistirirsiniz.
Birkac hafta kelime ezberleri ve klasik temel sohbetlere calisin. Daha sonrasinda gunluk tutun. Bu sadece o gun ne yaptiginizi degil, yarin ne yapacaginizi da anlatacak sekilde olabilir. Inanin bu yazma etkinlikleri cok yararli ve 5-6 cumle de olsa benzer seyleri yazmaya basladiginizda grammeri cok daha rahat oturtmanizi saglayacak. Artikel mevzusunu ise bir mantigi olmadigi icin direkt kelimeyi ezberlerken beraber ezberlemeniz en kolayi olur.
Ek olarak, ChatGPT gibi yapay zekalari kullanmanizi tavsiye ederim. Mesela bir cumle ya da metin yazdiginizda ve hatalari sordugunuzda hatalarinizi detayli gosteriyor. Bazen videolar uzun geldigi icin usenip direkt ChatGPT'ye anlattirdigim oluyor, pratik bir yontem.
Duolingo gibi uygulamalari da streak mevzusu nedeniyle motivasyon acisindan kullanabilirsiniz. Kelime bilgisine de katki sagliyor. Gunde 5 dakika tekrar ise yariyor.
Almanya'ya rota dustuyse B1 belgesi almaniz cogu gidis yolunu kolaylastiriyor. 1.5 senede yetistirirsiniz.
Türkçe'den öğrenmeyi direk tercih ederim hocam ingilizce izlerim de zorluk çekerim biraz. Duolingo yine işimiz düştü ona galiba. B2 felan olamam değil mi zor dil.Ingilizceniz varsa Learn German with Anja tavsiye edebilirim, A1 - A2 seviyesinde iyi bir kanal. Telaffuz serisi falan da var, genisce icerik sunuyor.
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Türkçe'de bu adamdan iyisi yok.
Ek:
Türkçe'de bu adamdan iyisi yok.
Ek:
Hocam o Goethe ne oluyor anlamadım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
@13021, Goethe sertifika almaya yarayan kurum. O olmadan C2 de bilsen Almanya'da geçerliliği yok sadece sesli konuşursun resmi olmaz.
Ben A1-A2 arasındayım bu 80'lik playlisti ara vermeden 1 hafta içinde izlemeye bak. Daha sonra kelime ezberleyip kendini yapabildiğin kadar tanıtmaya bak. Yazdığın tanıtımı sesli oku vs. Daha sonra haftada 1 genel sardırarak tekrar yap.
Ben A1-A2 arasındayım bu 80'lik playlisti ara vermeden 1 hafta içinde izlemeye bak. Daha sonra kelime ezberleyip kendini yapabildiğin kadar tanıtmaya bak. Yazdığın tanıtımı sesli oku vs. Daha sonra haftada 1 genel sardırarak tekrar yap.
@13021, Turkce bilmiyorum maalesef, bilen varsa yazar yoksa bulma isi size kaldi. Duolingo'dan dil ogrenilmiyor, bel baglamayin ona. Gunde 5-10 dakikanizi ayiracak sekilde tekrar yapsaniz yeterli.
B2 cok da uzak bir ihtimal degil. Sizin azminize de bagli ama dil siteleri ortalama 500-600 saat biciyor. Gunde 2 saat ile 1 seneden kisa oluyor o mantiga gore, bu cok degisken tabii. Herkes ayni degil. Ben B2 seviyesine gelmedigim icin yorum yapamiyorum.
B2 cok da uzak bir ihtimal degil. Sizin azminize de bagli ama dil siteleri ortalama 500-600 saat biciyor. Gunde 2 saat ile 1 seneden kisa oluyor o mantiga gore, bu cok degisken tabii. Herkes ayni degil. Ben B2 seviyesine gelmedigim icin yorum yapamiyorum.
Hocam yoğunum 1 haftada bitiremem yani 2 hafta felan anca.@13021, Goethe sertifika almaya yarayan kurum. O olmadan C2 de bilsen Almanya'da geçerliliği yok sadece sesli konuşursun resmi olmaz.
Boş vakitlerimde kafamı gömücem çalışıcam başka çare yok.@13021, Turkce bilmiyorum maalesef, bilen varsa yazar yoksa bulma isi size kaldi. Duolingo'dan dil ogrenilmiyor, bel baglamayin ona. Gunde 5-10 dakikanizi ayiracak sekilde tekrar yapsaniz yeterli.
Güncelleme: Yahu bu adamlar Avrupa'nın ortasında yaşayıp nasıl bu kadqr farklı bir dil oluşturmuşlar anlamadım.
Son düzenleme: