seeraddar
Yetkin
Aynı şey. Afgan, pakistanlı, İran'lı, suudili, katarlı, mısırlı. Aynı beyin aynı zeka.
Araplaşmış millet sonuç olarak. Eminim ki kendilerini arap olarak görüyorlardır zaten.
Zihniyetin müslümanlıkla uzaktan yakından alakası yok.Arap olmasalar da Müslüman olduklarında zaten karbon kopyası gibi bir şey olmuş oluyorlar. Zihniyet aynı.
Zamanında Ümit Özdağ’ı bile desteklemiş biri olarak kesinlikle öyle düşünüyorum. Zaten kimse sorgulamamış; benim yaşama hakkımı savunan adama neden bilerek çarpsın? Kesinlikle birisinin oyunu var. Adamın hakkını savunanlara neden vursun? Afganlar, en nefret ettiğim millet olmasına rağmen bunu söylüyorum.Yani devletin eli bile olabilir bu olayda veya sağcı partilerin, bilemedim.
Allahu Akbaaaaar deyip kendini patlatan birisi ile arabasını insanların ortasına süren arasında bir fark göremiyorum. Böyle tuhaf hareketler hep o bölgelerden çıkıyor. Japon pilotları saymazsak tabii ki.Zihniyetin Müslümanlıkla uzaktan yakından alakası yok.
IŞİD militanı bir insanın motivasyonu cihat edip cennete gitmek, kendini patlamasını anlarım da japonlar hangi motivasyon ile kamikaze dalışı yaptı onu merak ediyorum.Allahu Akbaaaaar deyip kendini patlatan birisi ile arabasını insanların ortasına süren arasında bir fark göremiyorum. Böyle tuhaf hareketler hep o bölgelerden çıkıyor. Japon pilotları saymazsak tabii ki.
Bunun sebebi cahilliktir. Adam akıllı eğitimden geçmezsen, okuduğunu anlamayıp kendine saçma sapan insanları önder bellersen. Evet gidip canlı bomba olabilirsin. Türkiyedeki çoğu insanda müslüman olarak tanıtır kendini. Hiç gördün mü canlı bomba olan. Arapların yaptıkları davranışları müslümanlıkla özdeştireceksek, amerikalıların yaptıklarını hristiyanlıkla özdeşleştirelim mantıklı mı sence bu. ABD nin geri kalır bir yanı yok araplardan.Allahu Akbaaaaar deyip kendini patlatan birisi ile arabasını insanların ortasına süren arasında bir fark göremiyorum. Böyle tuhaf hareketler hep o bölgelerden çıkıyor. Japon pilotları saymazsak tabii ki.
Sebebi cahillik zaten. En ufak gelişmeye de inanç sebebiyle karşı geliyorlar. Kısır bir döngü. Afganistan'da kadınlar 6. sınıftan ileriye okuyamıyor. Kadınlara da kadın doktorlar bakabiliyor ama kadınların doktor olma şansı yok. Garip bir sistem. Böyle bir ailede yetişen çocuk Almanya'ya giderse bomba da olabilir, terörist de olabilir, taciz de edebilir. Adamlar, kadınlara bakılmasın diye pencereleri yasaklamıştı. Bildiğimiz binada pencere yasağı var.
Türkiye'de dibine kadar Fransız ya da Avrupa kültürü var. Kullanılan kelimelere, yönetim sistemine ve yaşam/giyim tarzına kadar belli oluyor. Hatta yemekte bile etkisini görebiliyoruz. Tabii ki Müslümanlığın etkisi o kadar çok olmaz. Deniz taraflarından uzaklaştıkça bu etki giderek azalıyor.Türkiye'deki çoğu insanda Müslüman olarak tanıtır kendini.
Evet, mantıklı. Muhafazakar kesim son zamanlarda çocuk aldırmaya karşı geliyor ve bunun için genellikle bunu sebep sunuyor. Aşırı davrananlar için genelleme yapılabilir ama istisnalar var. Ortalama birisi de zaten dini o kadar kafasına takmaz.Arapların yaptıkları davranışları Müslümanlıkla özdeştireceksek, Amerikalıların yaptıklarını Hristiyanlıkla özdeşleştirelim. Mantıklı mı sence bu?
Öyle zaten. Okuma ve yazma oranları bile çok düşük. İlber Ortaylı bile Trump hakkında yorum yapmıştı. Avrupa ülkeleri ve birkaç ülke daha modernliği savunurken diğer taraflar geriye gitmeye başladı.