Almanya'da gümrük vergisi nasıl işliyor?

Makaleler
14
Merhaba, daha önce de bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım, ancak aklıma bir soru takıldı. Almanya'da vergi sistemi nasıl işliyor? Alibaba, AliExpress veya eBay üzerinden bir anakart almayı düşünüyorum. Anakart, vergisiz ve kargo dahil 300 avroya geliyor. İnternette yaptığım araştırmalarda %20 KDV + %5 gümrük vergisi uygulandığını gördüm. Bu doğru mudur? Eğer öyleyse, 75 avro vergi ödemem gerekiyor gibi görünüyor. Konu hakkında bilgisi olan biri bunu doğrulayabilirse sevinirim.

Almanya'da gümrük vergisi ve KDV işlemleri için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Gümrük Vergisi ve KDV Hesaplama:
- Almanya'da, yurt dışından gelen eşyalar için genellikle %19 KDV ve bazı ürünler için %2 ila %17 arasında değişen gümrük vergisi uygulanır. Anakart gibi bir elektronik eşya için genellikle %0 ila %5 gümrük vergisi geçerlidir.
- Örneğin, ürünün toplam maliyeti (kargo dahil) 300 avro ise, hesabınız şöyle olabilir:
- KDV: 300 avro x %19 = 57 avro.
- Eğer gümrük vergisi %5 ise: 300 avro x %5 = 15 avro.

2. Toplam Vergi:
- Toplam vergi tutarını hesapladıktan sonra bu değerleri toplayın:
- Toplam vergi = KDV + Gümrük Vergisi
- Örneğin, 57 avro + 15 avro = 72 avro (bu örneğe göre toplam vergi).

3. Gümrük İşlemleri:
- Ürününüz Almanya'ya ulaştığında, gümrük işlemlerine tabi tutulacaktır. Vergiler genellikle kargo şirketi aracılığıyla talep edilir.

4. Hesaplamaları Yapın:
- Satın almayı düşündüğünüz ürün için gümrük ve KDV hesaplamalarını önceden yaparak toplam maliyetin ne olacağını belirleyin.

Bu bilgiler doğrultusunda, 300 avro için toplamda yaklaşık 72 avro civarında bir vergi ödemeniz gerekebilir. Hesaplamalarınıza göre %20 KDV ve %5 gümrük vergisi oranlarının doğru olduğuna dair sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…