Peki hocam madem Türkiye güzel Almanya kötü neden gelip yaşamıyorlar Türkiye'de?Açıkçası 1 gram finansal okuryazarlığı olmayan hayattaki tek başarısı Almanya'ya göçmek olan kişilerden fazla bir şey beklememek gerek.
Almanlar ırkçıdır ve Almanya krizlere pek dayanıklı ülke değil fakat yine de Türkiye kadar kötü olması için 40 fırın ekmek yemesi lazım. Bunun farkında değiller.
Bu deyimin, Anadolu'daki cahil kesimi görüp "bununla benim oyum bir mi?" demeye benzer.
Esas yurtdışındakiler oy kullanmalı ama eğitime gitmiş veya vasıflı kişiler olması şartıyla. Yurt dışında sadece almancılar yok.
Harvard'da yüksek lisans yapan veya Microsoft'ta çalışan Türk, Türkiye için oy kullanamayacaksa ne anlamı kalır?
Detaylar
Kim cevapladı?Yurt içi için geçerli bir söz.Bir millet, dünya standartlarında eğitim almış ve yüksek vasıflı vatandaşlarına demokratik olarak söz söyletmiyorsa o ulus zaten yok olmaya mahkum olur.
Sanmam.Bir Türk, NASA çalışanı olacak kadar vasıflıysa zaten Türkiye'yi yurtdışından da takip eder. Finansal okuryazarlığı vardır herhalde?
Koneko Toujou
Üstün
Düşüncelerimi şeffaf olarak dile getirirsem sadece forumdan ban yemeyi geçtim yaklaşık 89 ülkeden dahi yasaklanabilirim. Bu yüzden nefret ediyorum demekle yetineceğim.
Dedem keşke Almanya'dan geri dönmeseydi.
Fakat Almanya'da yaşayanlar Almanya'yı kötülüyorlar Türkiye çok güzel diyorlar.
"Cousin nein! Bizim orada kurulu düzen var! Biz türkler çok seviyor!" diye bir ses yankılandı kafamda. İkiyüzlülük yapan gamsızlar olduğunu düşünmekteyim.
Nein olmasın o?"Cousin nine! Bizim orada kurulu düzen var! Biz türkler çok seviyor!" diye bir ses yankılandı kafamda.
NET NPC!
Kendileri de neyin ne olduğunun farkında değiller ki söyledikleri şeyler, kendilerine küfrettirir. Kim bilerek kendine sövdürür?Peki hocam madem Türkiye güzel Almanya kötü neden gelip yaşamıyorlar Türkiye'de?
O halde seçimden önce; yurtdışındaki Türkiye Konsolosluklarında son 5 yılı takip amaçlı Türkiye hakkında finansal ve politik konular içeren teste sokacaksın ve belli puanın üstündekiler oy kullanabilecek. Ek olarak, teste kayıt için en az 10 euro yada dolar ücret koyacaksın ki hem bazı vasıfsızlar baştan elencek hem az da olsa döviz girecek ülkeye.