Versatil

Uzman
Arkadaşlar bu sorunu yaklaşık bir aydır yaşıyorum ve artık gerçekten çileden çıkmaya başladım. Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni yeniden başlatmadan düzelmiyor. Bunu kalıcı olarak çözmenin bir yolunu bilen varsa yardımcı olsun. Yaşadığım problemin görüntüsü ek'te mevcuttur. Alt+Tab yapmaya devam etsem bu sekme sayısı sonsuz şekilde çoğalmaya devam ediyor.

Adsız.webp

Açılan sekmedeki videoları izliyor musunuz? Yani atıyorum YT videosu açıkken tarayıcıyı kapatıyorsunuz. Tarayıcı kapalıyken ALT+TAB atıyorsunuz ve sizin kişisel sekmeleriniz mi açılıyor?

Eğer istemediğiniz sekmeler açılıyorsa Malwarebytes ve AdwCleaner ile tarama yapın. Bilmediğiniz, az kullanılan ve güvenilir olmadığını düşündüğünüz uzantıları kaldırın.

Chrome tarayıcısını silmeden yeniden yükleyin. Yükleme dosyasını özellikle yönetici olarak çalıştırın. Bu eksik bir dosya veya kayıt girdisi varsa düzeltecektir.

Tarayıcıyı BC Uninstaller ile kaldırıp tekrar yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Ama verileriniz silineceğinden sitelere tekrar girmeniz gerekiyor.

Ayarlar > Sistem > Çoklu görev ya da çok görevli kısmına gelip orada "Masaüstleri" bölümü var: "Alt + sekme" kısmını "Yalnızca kullandığım masaüstünde" olup olmadığına bir de aynı yerde alt + tab tuşlarına basıldığında uygulamalardaki sekmeleri göster tarzında bir ayar daha var oradaki tercihi kontrol eder misiniz?

Ayarlar > Sistem > Çoklu görev ya da çok görevli kısmına gelip orada "Masaüstleri" bölümü var: "Alt + sekme" kısmını "Yalnızca kullandığım masaüstünde" olup olmadığına bir de aynı yerde alt + tab tuşlarına basıldığında uygulamalardaki sekmeleri göster tarzında bir ayar daha var oradaki tercihi kontrol eder misiniz?
O ayar değişmediyse sadece Edge tarayıcısına özeldi. Arkadaşın sorunuyla da alakası yok gibi duruyor.

Açılan sekmedeki videoları izliyor musunuz? Yani atıyorum YT videosu açıkken tarayıcıyı kapatıyorsunuz. Tarayıcı kapalıyken Alt+Tab atıyorsunuz ve sizin kişisel sekmeleriniz mi açılıyor?

Eğer istemediğiniz sekmeler açılıyorsa Malwarebytes ve AdwCleaner ile tarama yapın. Bilmediğiniz, az kullanılan ve güvenilir olmadığını düşündüğünüz uzantıları kaldırın.

Chrome tarayıcısını silmeden yeniden yükleyin. Yükleme dosyasını özellikle yönetici olarak çalıştırın. Bu eksik bir dosya veya kayıt girdisi varsa düzeltecektir.

Tarayıcıyı bc uninstaller ile kaldırıp tekrar yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Ama verileriniz silineceğinden sitelere tekrar girmeniz gerekiyor.

Evet hocam izliyorum. İstemediğim sekme değil bildiğiniz tek kullandığım sekme mitoz bölünüyor aynı sekmeyi birden fazla kez gösteriyor.

Tarayıcıyı BC Uninstaller ile kaldırıp tekrar yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Ama verileriniz silineceğinden sitelere tekrar girmeniz gerekiyor.
Google senkronizasyondan tekrar geri gelmez mi ki?

ilk dediğiniz ayar ''yalnızca masaüstünde'' ikinci ayar ise ''sekmeleri gösterme'' de.

Son düzenleme:
Senkronizasyon çerezleri geri getirmez.

Bu arada senkronizasyon deyince aklıma geldi. Ara sıra senkronizasyon da tarayıcıyı bozabiliyor. Mümkünse senkronizasyon ayarlarından uzantılar, şifreler ve yer imleri hariç eşitlemeyin. Eğer uzantı kaynaklı bir sorunsa eşitlemede uzantı eşitlemeyi kapatıp geri açmak da bazen sorunları çözüyor.

2025-05-10_22-34.webp

Evet hocam izliyorum. İstemediğim sekme değil bildiğiniz tek kullandığım sekme mitoz bölünüyor aynı sekmeyi birden fazla kez gösteriyor.

Google senkronizasyondan tekrar geri gelmez mi ki?

ilk dediğiniz ayar ''yalnızca masaüstünde'' ikinci ayar ise ''sekmeleri gösterme'' de.
Ben tam anlamadım. Açık olan 8 sekmede oyunun görüntüsü olması durumu mu sorun? Yoksa tarayıcıda tek sekme olsa da görüntüdeki gibi bir sürü sekme var gibi kendi kendine mi bölüyor? Bu arada bellek kullanımını ve tarayıcı uzantıları ile donanım hızlandırma ayarını kontrol ettiniz mi hiç?