Klasik, net bir bütçem yok. 10K üzerine çıkmasa iyi olur; en fazla 2-3 bin aşabilir.

Bu arada moderatörlüğünüz hayırlı olsun, yeni gördüm ama uzun zamandır emek vermiştiniz foruma. Sevindim adınıza.
2. el alir misiniz ve ne tarz seviyorsunuz? Spor mu, gunluk mu, klasik mi?

2. el alir misiniz ve ne tarz seviyorsunuz? Spor mu, gunluk mu, klasik mi?
2. el bu tarz ürünleri tercih etmiyorum ve güvenemem. Ben orijinalliğinden çok anlamadığımdan muhtemelen tokatlarlar beni. Günlük ve klasik, hatta spor... Yani çok seçici değilim açıkçası. Çelik kordonlu her saate bir göz atarım, sadelik tercihimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seiko her bütçeye hitap eder ucuz ürünleri çok tutulmuyor ama nam yapmış tutulan modelleri var. Kendiniz kullanacaksanız mekaniği İsviçre safir cam olan herhangi bir markayı alabilirsiniz kolunuzda çok premium durur ve uzun yıllar götürür.

@BerkayZ87, Klasik olarak bunu düşünüyorum ama çok rahat ettirmediğinden dolayı, 3. saat olarak çelik kordonlu modellere de bakınıyorum.

Seiko her bütçeye hitap eder ucuz ürünleri çok tutulmuyor ama nam yapmış tutulan modelleri var. Kendiniz kullanacaksanız mekaniği İsviçre safir cam olan herhangi bir markayı alabilirsiniz kolunuzda çok premium durur ve uzun yıllar götürür.
Seiko alacak olsam bunu alırdım ama bu kadar paraya kıyacak bütçe ayırasım yok açıkçası. 13.500 TL’ye var ama satıcı güvenilir değil.
1755987625207.webp

@Hans, spora daha yatkinsan Casio Edifice serisini onerebilirim. Edifice'in herhangi bir modelini tercih edebilirsin, hepsi cok iyidir.

Casio'dan bir baska model onerisi olarak Duro'yu onerebilirim. Celik kordon modifikasyonu ile cok versatile bir gorunumu oluyor. Quartz bir model.

Invicta Pro Diver 100M'in NH35A mekanizmali versiyonu var, ona bakabilirsin. En son 90 dolar falan olmasi lazim Amazon yurt disi sitesinde, su an hala satiliyor mu bilmiyorum.

Orient FAB serisine bakabilirsin mekanik saat olarak. F4902 kalibreye sahip.

@Hans, spora daha yatkinsan Casio edifice serisini onerebilirim. Edifice'in herhangi bir modelini tercih edebilirsin, hepsi cok iyidir.

Bir ara bunu almıştım ama aşırı büyük ve kaba diye iade etmiştim. Çok güzel duruyordu.

Casio Edifice EFV-C100D-1BVDF

Bütçem saat piyasasına göre düşük anlaşılan, ama bunda daha büyük rol oynayan, bütçemden çok marka çeşitliliği azlığı gibi. Timex mesela; saat piyasasını çok takip etmeyen ben bile bu markayı duymuştum ve daha geçenlerde Türkiye’de resmi olarak satışa başlamışlar.

bütçe azsa casiolara bakın.
Yok illa otomatik olsun diyorsanız seiko (srpd55k) - citizen. (Japon giriş otomatik saatler)
Biraz daha ekleyim İsviçre olsun diyorsanız tissot powermatic (ucuzlar quartz model, otomatikler 35bin civarı olması lazım)
Attığım videoyu izleyin, kanalı biraz gezin isterseniz. Erk Koçak bu konuda çok bilgili ve iyidir.