ornitorenk

Uzman
Zarar devasa boyuta ulaştı. Ons 4500 doların altına demir attı. Gram 6400'e kadar düştü, tepetaklak gitmeye de devam ediyor. Bir daha ons altının 5000 seviyelerine gelmesi hayal gibi duruyor. Gittikçe de düşecek ve 3800 dolar civarlarında uzun süre duracak gibi ons.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Altın yüzünden liq olup zor duruma düşecek ilk nesile doğru gidiyor durum. Kafam davul gibi bir haftadır. Al unut olayını da bitirdiler. Tüm her şey mahvoldu.

Keşke ölseydim altin alacagima.

Altın şu an düşüşte, değeri 6.740 TL. 21 Ocak 2026 ve 2 Şubat 2026'da yine bu değer dolaylarındaymış. Grafiğe baktığımızda dalgalanmasına rağmen sürekli ama sürekli bir tırmanış görüyoruz. Altına güvenli liman denmesinin nedeni bu. En güvenli olmasına rağmen güvenli yatırım araçları arasındaki en çok kazandıran veya paranızı enflasyondan koruyan araç yine altın. Zirvede alıp düşmeye başlaması sizi üzüyor olabilir. Öyle ya da böyle aldığınız fiyattan daha yüksek fiyata çıkacaktır.

1774034439064.webp

Zarar devasa boyuta ulaştı. Ons 4500 doların altına demir attı. Gram 6400'e kadar düştü, tepetaklak gitmeye de devam ediyor. Bir daha ons altının 5000 seviyelerine gelmesi hayal gibi duruyor. Gittikçe de düşecek ve 3800 dolar civarlarında uzun süre duracak gibi ons.

Altın yüzünden liq olup zor duruma düşecek ilk nesile doğru gidiyor durum. Kafam davul gibi bir haftadır. Al unut olayını da bitirdiler. Tüm her şey mahvoldu.

Keşke ölseydim altin alacagima.
Yatırım tavsiyesi değil ve finansman dağışman vb. değilim şimdiden uyarayım. Dünya tansyonu yüksek iken altının asla kötü yatırım olacağını düşünmüyorum. Tayvan kuşatılırsa gayet kar ettirebilir en azından bence yani. Gittikçe düşecek ve 3800 olacak lafını nerden duydunuz hocam? Kısa zamanda belki düşük gösterebilir bence bence yeniden söylüyorum bence uzun vade için safe. Abd seçimleri yaklaştıkça belki alımlar kripto ve tech kayabilir ordan biraz yavaşlama olur. Dediğim gibi ben iktisatçı vs. değilim hepsi kendi görüşüm ve tavsiyem değil.

Hocam şöyle düşünmelisiniz; maliyetim yüksek, maliyetimi azaltırsam gelecekteki kârım artacak. Ben böyle bakıyorum, benim maliyetim gram başına ortalama 7200 ama 6700 TL'ye kadar indireceğim.
YTD.

Kim demiş altın artmayacak? Enflasyon dünyanın gerçeğidir.