Hocam peki bu yaz okulu nasıl oluyor? Başvuruları falan nasıl oluyor? Ücretli mi? Her yerde girebilir miyim?
Hocam mecburi olarak özel üniversitelerden almanız gerekecek çünkü öğretim görevlisine yapılan zam yüzdesiyle yaz okulu ücretlerine yapılan zam arasında çok fark oluştu, bir dersin açılması için 50-60 kişi gibi (şu an net bilmiyorum sayıyı ama epeyi bir fazla) bir miktarda öğrencinin derse başvurması gerekiyor.
Süreç şöyle: Bu derslerin kredi, uygulama ve saatleriyle beraber ders içeriklierine bakıp en az sizin ders kadar kapsamlı olduğundan emin olup alacağın üniversitedeki o dersin ders içeriği, kredi, uygulama, AKTS, saat bilgilerinin yazılı olduğu bir kağıdı dersin hocasına denktir imzası almak adına bastırıyorsunuz.
Hoca kanaat getirir ve kapsar diyorsa denktir yazıp imzalıyor.
Öğrenci işlerinden yaz okulu başvuru belgenizi alıp(ya da bölümün sitesinden indirip yazdırtıp) ilgili yerleri doldurmanız gerekiyor.
Denklik belgesini ve yaz okulu başvuru belgesi danışman hocanıza ve bölüm başkanına imzalatıp öğrenci işlerine bırakıyorsunuz.
Dersi alacağınız okul %99 özel okul olacaktıe bu ücret makasından kaynaklı, okula gidip almak istediğiniz yaz okulu dersiyle ilgili konuşmanız gerekiyor.
Kayıt toplama, ücret yatırma gibi süreçlerden sonra 6 haftalık hızlandırılmış eğitim, vize ve final sınavlarınızı hallediyorsunuz.
Dersi aldığınız okul sizin dersi geçtiğinizi sizin okulunuza iletiyor ve öğrenci işleri ilgili dersleri transkriptinize işliyor.
Genel kural olarak bölüm ve dersiniz İngilizce ise Türkçe alamazsınız ama aksi durumda bölümünüz Türkçe eğitimse yabancı dilde bir sorun görmeyeceklerdir.
Metin uzun gibi gelebilir ama sizin kendi okulunuzla işiniz hocalar da o gün okuldaysa maksimum 45 dakika sürer merak etmeyin.
Mühendislik öğrencisiyseniz tercihleriniz Karabük dışında ostim teknik gibi özel üniversiteler olabilir.
Alacağınız dersleri de paylaşabilir misiniz?