Anakin Skywalker

Becerikli
Büyük ihtimalle Matematik'den kalacağım ve memleketime yakın bir yere yatay geçiş yapmak istiyorum, kolay şekilde alttan ders ile alanları ayrıca bulabilir miyim, mümkün mü yoksa okulların şartlarında bulup alttan ders ile alıyor, MYP puanı ile alıyor gibi bir kısım mı var, onları mı bulmalıyım, bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her okulun yatay geçiş şartları farklıdır. Geçmek istediğiniz okulların Öğrenci İşleri sayfalarını ve yatay geçiş yönetmeliklerini kontrol edin.

Her okulun yatay geçiş şartları farklıdır. Geçmek istediğiniz okulların Öğrenci İşleri sayfalarını ve yatay geçiş yönetmeliklerini kontrol edin.

MYP ile geçiş yapacaksan bölümdeki derslerini düşünmene gerek yok. Ondaki kriter YKS sıralaması.

Tek tek kontrol etmem gerekli yani, ayrıca bunları bulabileceğim bir yer yok mu, bir de dersten kalacağım için MYP ile geçmek zorunda kalıyorum sanırım o yüzden MYP dedim.

Dersten kalmanın yatay geçişle alakası var mı? MYP ya da ortalama ile geçersiniz. MYP'de notunuzun hiçbir önemi yok. Diğerinde dersten kaldığınız için ortalamanız düşüyor. Ortalama şartını saglamama ihtimaliniz oluyor. Başka etkisi var mı?

Bulabileceğiniz yer okulların siteleri. En basitinden tarihleri bile bambaşka. Tek tek kontrol edeceksiniz. Şartlar az çok aynı ama bazı çok akıllı okullar değişik formullerle alıyor. Oralara giremezseniz şaşırmayın.

Diğerinde dersten kaldığınız için ortalamanız düşüyor. Ortalama şartını saglamama ihtimaliniz oluyor. Başka etkisi var mı?

Hocam benim bildiğim dersi altdan alınca ortalamayı kullanamıyoruz öyle sanıyordum, eğer dediğiniz gibiyse bir tek kaldığım dersin düşük olacak güzel bir durum benim için.

Hocam benim bildiğim dersi altdan alınca ortalamayı kullanamıyoruz öyle sanıyordum, eğer dediğiniz gibiyse bir tek kaldığım dersin düşük olacak güzel bir durum benim için.
Olabilir, alttan ders olmama şartı vs. gibi şartlar. Ama zaten Gano'nun da yüksek olması lazım bu şekilde yatay geçiş istiyorsan.
MYP için sadece YKS puanı.