cemkaraca

Yetkin
Şu an Türk Dili ve Edebiyatı bölümü hazırlık sınıfındayım. Seçtiğim üniversiteyi bazı nedenlerden dolayı sevemedim. Aslında isteyerek seçmiştim ama fikrim değişti. Üniversitemi değiştirmek istiyorum 1. sınıfa geçince. Yatay geçişle geçeceğim ve yatay geçiş sistemi nasıl işliyor anlamadım.

Şu anda hazırlık okuyorsanız sadece MYP puanı ile yani aldığınız YKS puanı ile başka bir üniversiteye geçiş yapabilirsiniz. Yazın üniversitelerin yatay geçiş kontenjanları belli oluyor onları takip edip başvurmanız gerekiyor.

Şu anda hazırlık okuyorsanız sadece MYP puanı ile yani aldığınız YKS puanı ile başka bir üniversiteye geçiş yapabilirsiniz. Yazın üniversitelerin yatay geçiş kontenjanları belli oluyor onları takip edip başvurmanız gerekiyor.
Hazırlıkta geçiş yaparsam, geçmek istediğim üniversitenin hazırlığında mı başlıyorum yoksa 1. sınıftan mı?

Birde 1. sınıfta geçiş yaparken neye bakılıyor? Not ortalamasına mı?

Hazırlıkta geçiş yaparsam, geçmek istediğim üniversitenin hazırlığında mı başlıyorum yoksa 1. sınıftan mı?

Bir de 1. sınıfta geçiş yaparken neye bakılıyor? Not ortalamasına mı?

Eğer şu anki okulunda hazırlığı geçersen direk 1. sınıftan başlarsın.1. sınıfta yine MYP puanı ile geçiş yapabilirsin, ortalama ile geçiş yapamazsın. Ortalama ile en erken 2. sınıfın güz döneminde yapabilirsin.

Eğer şu anki okulunda hazırlığı geçersen direk 1. sınıftan başlarsın.1. sınıfta yine MYP puanı ile geçiş yapabilirsin, ortalama ile geçiş yapamazsın. Ortalama ile en erken 2. sınıfın güz döneminde yapabilirsin.
Teşekkür ederim. MYP puanını üniversiteler belirliyor di mi? Ve mesela 2025'de üniversiteye girdim. Üniversitenin puanı 400 diyelim, 2026 yılında puanı 350 falan olabilir mi? Yoksa farklı bir sistem mi var?

Teşekkür ederim. MYP puanını üniversiteler belirliyor değil mi? Ve mesela 2025'te üniversiteye girdim. Üniversitenin puanı 400 diyelim, 2026 yılında puanı 350 falan olabilir mi? Yoksa farklı bir sistem mi var?

Hayır hocam şöyle söyleyeyim:
Siz 2024 yılında YKS'ye girdiniz ve X üniversitesine 300 puan alıp yerleştiniz. Sizin ek-1 madde yani MYP ile geçiş yapabileceğiniz üniversiteler 2024 yılında 300 puan ve altında taban puanı olan üniversitelerdir. 2024 yılında 300 puandan yüksek taban puanı olan üniversitelere geçiş yapamazsınız. Yani sizi burada ilgilendiren tek şey üniversiteye girdiğiniz sene aldığınız puan ve girdiğiniz senenin taban puanları.