Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
50
Merhaba,

LoL haricindeki oyunlarda paket kaybı yaşıyorum.

Bunun haricinde bazen internette gezinirken internet aniden yavaşlıyor ve bazı sitelerin yüklenmesi 30-40 saniyeyi bulabiliyor. Mobil veriye geçtiğim an 1 saniyede açılıyor. Bu problemi telefonda da yaşıyorum bu arada.

Bilgisayardayken jitter, ping, download ve upload değerlerinde bir problem yok, tabii bunun durum ile alakası var mı bilmiyorum.

Türk Telekom 50 Mbps VDSL kullanıyorum.

Modem: VC220-G3u

Bilgisayardayken kablo ile kullanıyorum, telefonda Wi-Fi.

Son düzenleme:
Bilgisayarı kablo ile kullanmanıza rağmen paket kaybı yaşıyorsanız bence müşteri hizmetleri ile görüşüp internete reset atmalarını isteyin. Paket kaybı yaşadığınızı da söylerseniz, büyük ihtimalle size internete reset atma seçeneği sunacaklar. Ama öyle modemin arkasından atılan resetlerden değil kendileri altyapı üzerinden online reset atıyorlar.

Genelde paket kaybı sorunları müşteri hizmetleri tarafından uzaktan halledilebiliyor. Superonline’da buna ‘modem güncellemesi’ deniliyor.

Wi-Fi’daki geç yüklenme ve yavaşlama sorunlarının nedeni %80 modemle ilgili. Senelerdir çoğu internette sorun yaşadım. Keenetic modeme geçince Wi-Fi performansı iki farklı internette de çok iyi oldu.

Bu arada bu problemi kablo ile bağlı olan laptopta da yaşıyorum, yani yavaşlık kısmı Wi-Fi ile sınırlı değil sadece.
VDSL’in akşam saatlerindeki yoğun trafikten etkilenebildiğini duymuştum. Sakin saatlerde sorun yoksa nedeni bu olabilir. Fiber altyapıya göre daha hassas.

Müşteri hizmetleri buna da müdahale edebiliyor sanırım. Bir çeşit adreslendirme veya sıfırlama yapabiliyorlar, işlemi teknik olarak bilmiyorum.

Bu arada bu problemi kablo ile bağlı olan laptopta da yaşıyorum, yani yavaşlık kısmı Wi-Fi ile sınırlı değil sadece.
İşte özellikle kabloyla paket kaybı yaşaman internet/modemle alakalı bir sorun olduğunu gösteriyor sen müşteri hizmetlerini aramadan önce modemi bı resetle hocam olmazsa, müşteri hizmetlerini ara paket kaybı yaşadığnı söyle yardımcı olurlar.

VDSL’in akşam saatlerindeki yoğun trafikten etkilenebildiğini duymuştum. Sakin saatlerde sorun yoksa nedeni bu olabilir.
İnternetteki yavaşlık, saat fark etmeksizin ansızın olabiliyor. Yani gece 3-4 gibi yoğun bir trafik akışı olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen bundan kaynaklı değildir.

1756115179990.webp

Mesela şu an bu konuya girerken bile yavaşlık söz konusu.

Mesela şu an bu konuya girerken bile yavaşlık söz konusu.
Belli ki yoğunluktan değil. Bence müşteri hizmetleri bir müdahalede bulunur. Ben esaslı bir düzeltme yapılsın diye sorunumu abartarak dile getiriyorum. Arada sırada kesinti var demektense sürekli kesinti oluyor diyorum.

Çözülmezse ikinci kere farklı kanaldan müşteri hizmetleri desteği alınabilir. Çıkış yolu yoksa da son çare iyi bir modemle denemek veya fiziksel kontrol için ekip talep etmek.

Not: Techolay özelinde yavaşlık ve bağlanmama size özel olmayabilir. Techolay’a ben de bağlanamıyorum ara sıra. Altyapım fiber. @BerkayZ87

DNS değişikliği yap, son zamanlarda firmaların DNS'leri berbat hale geldi. Çözüm olmazsa eğer firma değiştir.
TT saha dolaplarının durumu içler acısı. Bakımlar iyi değil. Firma değiştirdiğinde dolaptaki kablonu farklı bir porta taşınmasını iste.
Değişim esnasında kalite kontrolü yapacaklar.