Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Abimler bir daireye taşındı. Hangi operatöre bakarsak bakalım "Altyapı veya port yok" hatası alıyoruz. Superbox gibi bir zımbırtı da kullanmak istemiyoruz. Dairelerden istemek de sıkıntı olur.

Benim anlamadığım şey şu; Diğer daireler internet kullanıyor ama biz hangi operatörü seçersek seçelim altyapı yok hatası alıyoruz.

Box kullanmak da mantıklı mı ki? Sabah akşam çalışıp bir CS girelim desek Box gibi çözümlerde ping de yükselir. Sonuçta telefonda mobil veri ile de denedik.

Güzel bir çözüme ihtiyacımız var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Abimler bir daireye taşındı. Hangi operatöre bakarsak bakalım "Altyapı veya port yok" hatası alıyoruz. Superbox gibi bir zımbırtı da kullanmak istemiyoruz. Dairelerden istemek de sıkıntı olur.

Benim anlamadığım şey şu; Diğer daireler internet kullanıyor ama biz hangi operatörü seçersek seçelim altyapı yok hatası alıyoruz.

Box kullanmak da mantıklı mı ki? Sabah akşam çalışıp bir CS girelim desek Box gibi çözümlerde ping de yükselir. Sonuçta telefonda mobil veri ile de denedik.

Box geçici olarak hani belki kullanılabilir. Altyapı yavaş gelirse gelene kadar kullanırsınız. En iyi seçenek şu an müdürlüğe dilekçe vermek, port açtırmak için. Metro Ethernet'le falan uğraşmayın, çok pahalı ve gereksiz.

Abimler bir daireye taşındı. Hangi operatöre bakarsak bakalım "altyapı veya port yok" hatası alıyoruz. Superbox gibi bir zımbırtı da kullanmak istemiyoruz. Dairelerden istemek de sıkıntı olur.

Benim anlamadığım şey şu; diğer daireler internet kullanıyor ama biz hangi operatörü seçersek seçelim altyapı yok hatası alıyoruz.

Box kullanmak da mantıklı mı ki? Sabah akşam çalışıp bir CS girelim desek box gibi çözümlerde ping de yükselir. Sonuçta telefonda mobil veri ile de denedik.

Direkt Türk Telekom CEO'suna gerek X platformunda gerekse, LinkedIn üzerinden durumu özetleyin ortalama 1 hafta içerisinde sonuç alırsınız diye düşünüyorum.

Çevre binaları ve sokakları sorgulayın. Atlantisnet, Vipnet, Gigaspeed gibi alternatif firmalardan da sorgu yapın. Çevre sorgulamasını hepsinde yapın.

Bu konuda yaşadığım sorunu kaç kez BTK'ya şikayet ettim, umurlarında dahi olmadı.

Aynı sorundan muzdariptim, binamın duvarında VDSL kutusu var ama tüm servisler altyapı yok diyor. TürkNet ile de görüştüm onlar da Türk Telekom'a gidip çözdürmeniz lazım diyor, Telekom'a gidiyorum TurkNet'in bize iş emri iletmesi gerekiyor diyor. Asla sorunu çözemeyip zorunlu olarak Türk Telekom abonesi olmak zorunda kaldım. Yaklaşık 70 MBPS altyapıda profil vermiyorlar diye yaklaşık 900TL verip 50Mbit kullanıyorum.

BTK'ya Türk Telekom sistemlerde adresimi güncellemiyor diyorum, Türk Telekom cevap olarak abone olmuşsunuz bağlamışız diyor. İtiraz gönderiyorum ben sizden abonelik almak zorunda değilim, sistemde altyapı yok gösterdiğiniz için sizden almak durumunda kaldım diye, aynı cevabı tekrar atıyorlar. 3 kere itiraz ettim 3'ünde de aynı cevap. BTK asla yardımcı olmuyor.

VDLS altyapısı şöyle çalışıyor: Santral dolabında belli sayıda soket var, yani port. O evde daha önce hiç internet kullanılmadıysa ya da bir süredir aktif değilse o port başkasına atamışlardır ya da o eve port ataması hiç yapılmamış demektir ve siz eve taşınıp internet altyapısını kontrol ettiğinizde, doğal olarak altyapı port yok hatası alırsınız.
1 tane seçeneğiniz var.
Bağlı bulunduğunuz bölgedeki TTNET Genel Müdürlüğü'ne gidip port talebinde bulunun ya da BTK üzerinden ama en hızlısı Müdürlükten olur yazılı olarak. Keyifli anlarına denk gelirse yükseltirler ya da kullanmayan başka bir evin bağlı olan portu sizin evinize aktarırlar. Ve %100 emin olabilirsiniz, yükseltme yerine santrale gidip aktif olmayan bir evden portu söküp sizin evinize bağlayacaklar.
Israrcı olun, evden çalıştığınızı filan belirtin.

3 senedir gelmesini bekliyorum. Son defa gittiğimde güzel olaylar yaşamadım. Müdürün kapısını kırdım, çıktım. Sizin yapacağınız işin de, sizin de dedim. Gittim, sınırsız Superbox aldım, parasını da dedim. En son en azından internet var, pahalı ama var.