Altyapı sorgu sonuçları doğru mu?

tech_tr

Uzman
Daha önce birçok farklı siteden defalarca altyapı sorgulaması yaptım ve hepsinde "altyapı yok" sonucu alıyordum. Ancak dün bir yakınımızdan aldığımız numara üzerinden Türk Telekom'u aradık. Daha sonra farklı bir numaradan dönüş yaparak adresimizin maksimum 24 Mbps desteklediğini, fiyatın ilk 9 ay 750 TL, son 9 ay 890 TL olduğunu belirttiler ve ekip yönlendirdiler.

Gelen Türk Telekom çalışanı başvuru formunu doldurdu. 100 Mbps hızını sorduğumuzda, altyapının eski olduğunu ve en fazla 24 Mbps desteklediğini söyledi. Hatta "İnternette 100 Mbps desteklediği yazsa veya sizi arayıp bu hızı satmak isteseler bile inanmayın; 100 Mbps ücreti ödeyip 24 Mbps hız alırsınız" dedi. Biz de altyapı olmadığını düşündüğümüz için 24 Mbps teklifini kabul ettik.

Akşam saatlerinde durum aklıma takıldı. Daha önce sorgulama yaptığımda altyapı görünmezken, şimdi 24 Mbps olduğu söyleniyor. Bunun üzerine tekrar birçok siteden sorgulama yaptım; 1-2 istisna hariç, Türk Telekom dahil hepsinde artık altyapı görünüyor.

Daha önceki sorgulamalarda altyapı neden görünmüyordu? Türk Telekom çalışanı doğru mu söylüyor? Sizce altyapım 100 Mbps destekliyor olabilir mi?

Altyapı sorgulama sonuçlarını da aşağıya ekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tesisat durumuna göre değişebiliyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

Merhaba. Evinizde eski de olsa portu olmasa bile muhtemelen VDSL2'nin FTTB düzeyinde sunulduğu senaryo var. 13 metre gözüküyor ama bu sonuçlar tahminidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…