Fiber altyapı için Türk Telekom'a dilekçe yazabilirsin, ama gelmesi 1-2 yıl sürecektir muhtemelen. Turkcell Superonline altyapını da sorgula bence, belki mahallenizde Superonline daha yüksek altyapı sunuyordur.

Fiber altyapı için Türk Telekom'a dilekçe yazabilirsin ama gelmesi 1-2 yıl sürecektir muhtemelen. Turkcell Superonline altyapını da sorgula bence, belki mahallenizde Superonline daha yüksek altyapı sunuyordur.

Hocam 1 Gbps internet en yaygın nerede oluyor büyükşehir dışında yoktur muhtemelen de mesela nerelerde olduğunu gösteren bir harita gibi bir şey var mı?

Hocam yanlış bilgi gösterebilir ben bi keresinde yaşamıştım 100 mbps yazıyodu en fazla 1000 destekliyomuş bilgi almak için herangibi başka bir servis sağlayıcıyı arayın altyapınızın
Servis sağlayıcılar alman için her türlü yalanı söylüyor. Ayrıca Turknet eğer TT altyapı kullanıyorsan (test hatları hariç) sana 1000 mbps hız sunamaz. Ben Turknet üzerinden baktığımda 48 mbps gösteriyor mesela ama Turkcell daha yüksek paket almamız için bize 100 mbps destekliyor demişti.

TurkNet'in sitesinden adresimi sorguladığımda bana verdiği maksimum hız bu. Daha fazla hız almak için yapabileceğim bir şey var mı?

Eki Görüntüle 126961
Yapabileceğin bir şey yok sadece apartman sakinleriyle anlaşıp dilekçe verebilirsin.

Alamazsın. VDSL'de mesafe arttıkça bina içi alabileceğin hız da düşecektir. Bakır ve elektriğin doğası gereği.

Tek çözüm: FTTH bağlatmak.

Çoğunluk kişi yarı yarıya yanlış söylemiş. Orada 64 Mbps yazıyor diye 64 ile sınırlanacaksınız anlamına gelmez. Son sözü daima fiziksel bağlantı söyler. Altyapı sorgu sitelerinin 32 Mbps deyip, Türk Telekom ekibi'nin "kardeş sen 16 Mbps'den fazlasını alamazsın" dediği yerde 75/20 hızı istersem kullanabiliyorum. Fiziksel bağlantın izin veriyorsa ve çevre koşulları iyiyse bundan yüksek almanız çok olası. Fiziksel bağlantınız kötüyae 35-40 Mbps ile de sınırlandırabilirsiniz. DSL'de 100 Mbps verilir. Bundan hızlısı FTTH altyapı olur. Onun için de Türk Telekom müdürlüğü ile görüşüp altyapı çekilebilirlik durumunu konuşmanız gerek.

Çoğunluk kişi yarı yarıya yanlış söylemiş. Orada 64 Mbps yazıyor diye 64 ile sınırlanacaksınız anlamına gelmez. Son sözü daima fiziksel bağlantı söyler. Altyapı sorgu sitelerinin 32 Mbps deyip, Türk Telekom ekibi'nin "kardeş sen 16 Mbps'den fazlasını alamazsın" dediği yerde 75/20 hızı istersem kullanabiliyorum. Fiziksel bağlantın izin veriyorsa ve çevre koşulları iyiyse bundan yüksek almanız çok olası. Fiziksel bağlantınız kötüyae 35-40 Mbps ile de sınırlandırabilirsiniz. DSL'de 100 Mbps verilir. Bundan hızlısı FTTH altyapı olur. Onun için de Türk Telekom müdürlüğü ile görüşüp altyapı çekilebilirlik durumunu konuşmanız gerek.

70 alırsın dediler indirme yaparken 100 civarlarında alıyorum ben de. Upload iyi değil dediler sabit 20 alıyorum, noise falan da iyi ayrıca ic tesisat yok kablo bina dışından cekili. Dediginiz doğru.

70 alırsın dediler indirme yaparken 100 civarlarında alıyorum ben de. Upload iyi değil dediler sabit 20 alıyorum, noise falan da iyi ayrıca ic tesisat yok kablo bina dışından cekili. Dediginiz doğru.
Yani biz ekibe kalsak 16 Mbps'lerde sürünürüz. Şöyle bilgilendirme geçseler yine uygun olurdu cidden.