SC APC (Yeşil) SC UPC (Mavi) konnekör arasındaki fark SC APC (Yeşil) konnekör'ün ucunun açılı , SC UPC (Mavi) konnektör'ün ucunun düz olması. Aşağıya bir fotoğraf koyucam ikisinin uyumsuz olduğunu daha iyi anlayacaksın.Kabloluda 900 ve üstü rahat.
Kablosuzda wifi kart 5ghz de 866 destekliyor max. Linux Mint down yapınca 95 mb görüyorum. Normal herhalde.
350 TL*12 ay; daha önce de Pananet kullanıyordum. 100 mb ; 100 TL 'den. Ucuz internet deyince biz geliyoruz akla, biliyorsun.
Eki Görüntüle 89068
Benim; ont'ye giren konnetktör yeşil, bunun mavi olanıda var. Arada fark nedir? Birde sarı saçak kesilmedi bende; başka forumda arkadaşın ki kesilmiş, bir sorun yaratır mı?
Ben şu uzatmayı uygulasam sorun olur mu?
https://www.hepsiburada.com/evlere-...ign=HBCV00006YDWCS&wt_pc=cimri.HBCV00006YDWCS
Bu arada binada da tek ben kullanıyorum; vatandaşın dünyadan haberi yok. Aa kutu mu koymuşlar duvara.![]()
Yukarıdaki fotoğraftaki UPC'nin ucunun düz, APC'nin açılı olduğunu görebilirsin. (Fotoğraftaki gösterimde rastgele renkler kullanılmış, renklere aldanma UPC mavidir, APC yeşildir yukarıda anlattığım gibi)
Aşağıya bir fotoğraf daha bırakıcam,
ONT'ninde OPT (Konnektör girişi) APC (Yeşil renk) APC (yeşil) girişli ONT'ye UPC (mavi) konnektör kullanınca Dbm (Sinyal)'e kötü etki eder. Ha, bu durum çok ciddi bir sıkıntı yaratmaz, dünyan başına yıkılmaz elbette çünkü PON altyapıda 1310/1490nm dalga boyuna denk devreler ayarlanır. Bağlantı ya var olur ya da olmaz fakat farklı uç konnektör önerilmez çünkü OLT'lerden gelen hat sahada bölünür, PON altuapıda olacak olan sorunlar seninle beraber herkesi etkiler (En aşağıda daha detaylı anlattım)
Yukarıda gördüğün gibi ONT'nin girişi APC yeşildir, APC konnektör ile tam uyumlu olur.
Gelelim diğer meseleye Patch Cord kablo.
Bana linkini attığın o patch kabloyu kullanma. İki tarafında APC (yeşil) olması gerekiyor. Onun bir ucu UPC diğeri APC.
Onun yerine hem şunu:
Örnek:Patchcord SC/APC simplex – Fiberden
Hem de şunu alman lazım.
Örnek: ON-FTTH-B02 @ Dahili Tip Fiber Optik Plastik Ek Kutusu 2Port SC Simplex
Yukarıda gördüğün kutu OBK'yı toplamak için. İki SC girişlidir. OBK'yı içinde topladıktan sonra, iç SC girişine OBK'nın konnektör'ü takıp, Diğer dışta kalan SC girişe Patch Cord kablo'nun bir konnektörünü taktıktan sonra, diğer konnektörünü ONT'ye takıp sonlandırma yapman lazım. En iyi kurulum budur.
İşin aslında gelirsek en en iyi sonlandırma ise Pigtail ile füzyon işlemiyle oluyor. Fakat Füzyon cihazları çok pahalı ve Telecomun elinde çok az var. Dolayısıyla yukarı da anlattığım durum yapılabilecek en iyi sonlandırma şekli oluyor. Hem OBK'yı topluyorsun hem ileride olabilecek FAOC (Fast konnektör) kurulumundan kaynaklı sıkıntılar olmadan kullanıyorsun hem de dbm'ye de olumlu etkiler.
TurkNet Genel sahada 1:32 çoklama yapıyor. Yani OLT'nin 1 portunu 32 hane'ye bölerek dağıtıyorlar genelde ve sende oluşacak olan ONT/konnektör kaynaklı sıkıntılar, seninle beraber aynı OLT portuna bağlı olanları etkiler.
Bir ekleme daha yapayım, füzyon işlemini burada anlatmıştım. "Ek yapmak" ile "Füzyon" işleminin farkını da burada anlayabilirsin.
Kapı kapanınca ezilen fiber kablolar için ne yapabilirim?
Son düzenleyen: Moderatör: