fordark

Yetkin
Arkadaşlar yeni geçeceğim evde Türk Telekom çalışanı 1000 Mbps var dedi. Bina sıfır, yepyeni. Evi yapanlar normalde VDSL/ADSL için başvuruyorlar ama Telekom reddedip fiberden başvurun fiber var orada diyor, onlar da tekrar fiberden başvuruyor.

Küçük bir ilin küçük ilçesinde 1000 Mbps ne arar diye soruyorum kendime ama Telekom çalışanı bu sonuçta. Ne bileyim, niye yalan atsın?

"Baglantiuzmanim" sitesinde 100+Mbps yazıyor.

Türk Telekom Mbps belirtmiyor, fibernet var diyor.

TurkNet 100 diyor.

Komşulara sordum, maalesef 1000 paket alan yok. Yani isteyen yok. Bir kişi bile bulamadım. Tek 1000 alan ben olacağım eğer öyle bir seçenek varsa.

Eve 10 gün sonra taşınırım. İnterneti ise 10-15 günde halletsem 25 gün sonra öğrenmiş olacağım olup olmadığını ama sizce nasıl anlarım daha erkenden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom çalışanı niye yalan bilgi versin ki? Arayıp yüzde yüz bir bilgi alabilirsiniz.
Aradım, fiber GPON var dediler. "1000 Mbps alabilir miyim? dedim "alabilirsiniz 1000'e kadar" dediler ama dediğim gibi, çok küçük bir ilin küçük bir ilçesinde yaşadığımdan böyle bir ihtimal yok diye düşünüyordum ben. GigaFiber İzmir, İstanbul, Bursa gibi yerlerde olur zannediyordum. Şüphelerim bayağı gitti ama görmeden inanamam. Nüfus sayısı dehşet düşük bir yer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her site size 1000 MBPS alabileceğinizi göstermez. Bunun sebebi sanırım size TT altyapısında verebilecekleri hızın maksimum 100 MBPS olması. Dediğiniz gibi TurkNet bu sebepten dolayı 100 gösteriyor bende de ama adresimde 1000 MBPS fiber var.

Ben altyapı testi yaparken Gigaspeed ve Speednet sitelerini kullanıyorum. Gigaspeed'den altyapı sorgulaması yapmayı deneyin, orada altyapınızın detaylarını ve alabileceğiniz maksimum hızı görürsünüz.

Benim oturduğum bölgede de nüfus düşük hocam, 3km yakınımda kafe bile yok. Dağdayım resmen ama yinede adresimde 1000mbps altyapı bulunuyor.