Alucardll

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Yeni sistemi alalı 10 günden fazla oldu. Sistem bana CPU soğutucusu takılmadan geldi ve eski sistemimde kullandığım Arctic Freezer 34 eSports DUO'yu yeni sisteme takmak istiyorum.

Eski sistem:

• Ryzen 5 5600X
  • Gigabyte B450M S2H
  • G.Skill Ripjaws V 16 GB
  • Arctic Freezer 34 eSports DUO
Yeni sistem:

• Ryzen 5 7500X3D
  • Gigabyte B850M Force Wi-Fi 6E
  • Corsair Vengeance 16 GB
  • Corsair 3500X
Daha önce hiç CPU soğutucusu söküp takmadım. Termal macun değişimini de kendim yapmadım. Aslında bu tür işlemleri zamanla öğrenmek ve ileride termal macunumu da kendim yenileyebilmek istiyorum. Bu yüzden bu montajı da öğrenerek kendim yapmak istiyorum ancak ilk kez yapacağım için biraz çekiniyorum.

Facebook'ta bazı arkadaşlar “bilgisayarcıya götür” diye önerdi. Forumlarda montaj sırasında sorun yaşayan kişileri de görünce kararsız kaldım. Ayrıca AM5 montajının AM4'e göre daha kolay olduğunu söyleyenler var.

Hafta içi işten dolayı fazla vaktim olmuyor. Hafta sonu sakin bir zamanda yapmak istiyorum. Bu yüzden başlamadan önce daha önce deneyen arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
  • Ryzen 5 7500X3D + Gigabyte B850M Force Wi-Fi 6E üzerinde bu soğutucuyu kullanabilir miyim?
  • AM4'ten AM5'e geçerken ekstra bir montaj aparatı gerekiyor mu?
  • AM4 ve AM5 montajında temel olarak ne değişiyor?
  • AM4'ten AM5'e geçip aynı soğutucuyu kullanan varsa montaj nasıl geçti?
  • İlk defa CPU soğutucusu takacak biri için gerçekten zor mu?
Kısacası, daha önce hiç CPU soğutucusu takmamış biri olarak eski sistemden söküp yeni AM5 sisteme kendim takabilir miyim, yoksa bilgisayarcıya götürmem daha mı mantıklı?
Hafta sonu başlamadan önce neyle karşılaşacağımı netleştirmek istiyorum. Deneyimlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

25981.webp
hero.webp