Arocyn

Çalışkan
Ryzen 7 3700X kullanıyorum. Stok soğutucu ile bilgisayar ilk geldiği gibi duruyor. Üzerinden 5 yıl geçti, sıcaklık konusunda bi sorunum yok bu sürede +5-7 derece fazlam var. Ancak artık işlemcinin termal macununu yenilemeyi soğutucuyu çıkarıp dışarıda güzelce bi temizlemek isityorum. Ama çok korktuğum bi nokta var o da, soğutucuyu sökerken işlemciyi beraberinde sökmek. Çok fazla bu duruma sosyal medyada tanıklık ettim. Bu durum yaşanmadan örnek gösterebileceğiniz detaylı bir rehber ya da tecrübeniz varsa dinlemek istiyorum.

Ryzen 7 3700X kullanıyorum. Stok soğutucu ile bilgisayar ilk geldiği gibi duruyor. Üzerinden 5 yıl geçti, sıcaklık konusunda bir sorunum yok bu sürede +5-7 derece fazlam var. Ancak artık işlemcinin termal macununu yenilemeyi soğutucuyu çıkarıp dışarıda güzelce bir temizlemek isityorum. Ama çok korktuğum bir nokta var o da, soğutucuyu sökerken işlemciyi beraberinde sökmek. Çok fazla bu duruma sosyal medyada tanıklık ettim. Bu durum yaşanmadan örnek gösterebileceğiniz detaylı bir rehber ya da tecrübeniz varsa dinlemek istiyorum.

5dk stres testine sok. Sonra çıkar sorun olmaz. Çıkarırken soğutucuyu sağa sola döndürerek çıkar çekme.

Benim işlemci soğutucuyla birlikte yuvadan çıkmıştı, pinleri yamulmuştu. Onu oturup pinlerini düzelttim de öyle kullandım uzun süre. Termal macun kaya gibi olmuştu, bir de 1 saat işlemciyi soğutucudan sökmek için uğraşmıştım kabus gibiydi. En iyisi işlemciyi 90 dereceye getirip soğutucuyu sağa sola döndürerek çıkartmak ama termal macun taş gibi olduysa o bile işe yaramayabilir. Çok sıkıntılı bir süreç.