ressam

Çalışkan
Uzun süredir kullandığım AM4 sistemimi güncellemeyi düşünüyorum.Yeni sistemimi kurarken hem oyun performansını hem de ileriye dönük kullanabileceğim sistem güncellemesi yapmak istiyorum.

Şu anki sistemim şu:

• CPU: Ryzen 5 5600.
  • GPU: RTX 3060 Ti.
  • RAM: Kingston DDR4 32 GB (4×8) 3600 MHz Fury Beast.
  • Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • PSU: High Power 750W 80+ Gold.
  • Kasa: NZXT H510.
  • AiO: NZXT Kraken 240.

Şu anlık CPU, RAM ve anakartı değiştirmeyi düşünüyorum, diğerlerini ileri zamanda değiştireceğim.
Yükselteceğim parçalar:

• AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • Gigabyte B650 Gaming X AX V2 (ATX)
  • Kingston Beast Black EXPO 64 GB (2×32 GB) DDR5 6000MHz CL30.

Bu parçaları yakın zamanda alacağım. İleride ekran kartı değiştiririm diye planladım. Sizce ekran kartı değiştirene kadar bir sorun olur mu, darboğaz yaşar mıyım, güç ve sıcaklık sorunları gibi? Ekran kartları bayağı pahalı. Hangi ekran kartını önerirsiniz? RTX 4080 olabilir diye düşünüyorum. Oyun ağırlıklı kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4080'e 50K lira vereceğine 9700x ya da 7800x3D al, 55K liraya 5080 al. 9800X3D saçma fiyatı. 64 GB ram'e de gerek yok.

Bu parçaları yakın zamanda alacağım. İleride ekran kartı değiştiririm diye planladım. Sizce ekran kartı değiştirene kadar bir sorun olur mu, darboğaz yaşar mıyım, güç ve sıcaklık sorunları gibi? Ekran kartları bayağı pahalı. Hangi ekran kartını önerirsiniz? RTX 4080 olabilir diye düşünüyorum. Oyun ağırlıklı kullanıyorum.
Olmaz. Ekran Kartı güçlü olup, İşlemci güçsüz olursa darboğaz olur.

Seçtiğin Anakart da internette 10-12 bin filan gözüküyor. Bu paraya daha iyisini alırsın.

Sana bahsettiğin karttan daha yeni ve daha iyi birkaç tane kart listeledim. Hangisine bütçen çıkarsa çok da uçmamaya çalışarak listeledim. İstediğini seçebilirsin. Bunların arasından en son tercihin B850 Gaming X olsun bu arada. Bahsettiğinden daha iyi durumda fakat daha iyilerini attığım için son tercihin olsun diyorum.

Olmaz. Ekran Kartı güçlü olup, İşlemci güçsüz olursa darboğaz olur.

Seçtiğin Anakart da internette 10-12 bin filan gözüküyor. Bu paraya daha iyisini alırsın.

Sana bahsettiğin karttan daha yeni ve daha iyi birkaç tane kart listeledim. Hangisine bütçen çıkarsa çok da uçmamaya çalışarak listeledim. İstediğini seçebilirsin. Bunların arasından en son tercihin B850 Gaming X olsun bu arada. Bahsettiğinden daha iyi durumda fakat daha iyilerini attığım için son tercihin olsun diyorum.
gigabyte x870 aorus elite daha iyi gibi tesekkürler