ressam
Çalışkan
Uzun süredir kullandığım AM4 sistemimi güncellemeyi düşünüyorum.Yeni sistemimi kurarken hem oyun performansını hem de ileriye dönük kullanabileceğim sistem güncellemesi yapmak istiyorum.
Şu anki sistemim şu:
Şu anlık CPU, RAM ve anakartı değiştirmeyi düşünüyorum, diğerlerini ileri zamanda değiştireceğim.
Yükselteceğim parçalar:
Bu parçaları yakın zamanda alacağım. İleride ekran kartı değiştiririm diye planladım. Sizce ekran kartı değiştirene kadar bir sorun olur mu, darboğaz yaşar mıyım, güç ve sıcaklık sorunları gibi? Ekran kartları bayağı pahalı. Hangi ekran kartını önerirsiniz? RTX 4080 olabilir diye düşünüyorum. Oyun ağırlıklı kullanıyorum.
Şu anki sistemim şu:
- CPU: Ryzen 5 5600.
- GPU: RTX 3060 Ti.
- RAM: Kingston DDR4 32 GB (4×8) 3600 MHz Fury Beast.
- Anakart: ASUS Prime B550M-K
- PSU: High Power 750W 80+ Gold.
- Kasa: NZXT H510.
- AiO: NZXT Kraken 240.
Şu anlık CPU, RAM ve anakartı değiştirmeyi düşünüyorum, diğerlerini ileri zamanda değiştireceğim.
Yükselteceğim parçalar:
- AMD Ryzen 7 9800X3D.
- Gigabyte B650 Gaming X AX V2 (ATX)
- Kingston Beast Black EXPO 64 GB (2×32 GB) DDR5 6000MHz CL30.
Bu parçaları yakın zamanda alacağım. İleride ekran kartı değiştiririm diye planladım. Sizce ekran kartı değiştirene kadar bir sorun olur mu, darboğaz yaşar mıyım, güç ve sıcaklık sorunları gibi? Ekran kartları bayağı pahalı. Hangi ekran kartını önerirsiniz? RTX 4080 olabilir diye düşünüyorum. Oyun ağırlıklı kullanıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: