AM4 sistemde hangi bileşenleri güncellemeliyim?

ramon

Üyecik
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle elimde AM4 sistem bulunuyor ve işlemciyi güncellemeyi düşünüyordum. Biraz araştırma yaptım ve AM5 ile DDR5 sisteme geçişin, mevcut sisteme yakın bir maliyeti olduğunu fark ettim. Bu nedenle, uzun vadede verimli olacak bir çözüm arayışındayım. Ekran kartını bir süre daha kullanmayı düşünüyorum.

Elimdeki sistem şu şekilde:
  • İşlemci: Ryzen 5 5500.
  • GPU: Zotac 3060 Ti 12 GB.
  • RAM: 8 GB + 8 GB XPG.
  • Anakart: Gigabyte B450 m k
  • M.2: Kingston KC3000.

Şimdi, sistemimi güncellerken hangi bileşenlere öncelik vermem gerektiği konusunda önerilerinizi almak istiyorum. Ekran kartıma uygun ve ileriye dönük performans sağlayabilecek bir işlemci arayışındayım. Ayrıca, AM5 işlemciyi destekleyebilecek, fiyat/performans açısından dengeli bir anakart da gerekli düşünceme göre. RAM Şu anda AM5 sisteme geçmek bana daha mantıklı geliyor.

Forumda acemiyim kusura bakmayın :)

merhaba arkadaşlar,

Öncelikle elimde AM4 sistem bulunuyor ve işlemciyi güncellemeyi düşünüyordum. Biraz araştırma yaptım ve AM5 ile DDR5 sisteme geçişin, mevcut sisteme yakın bir maliyeti olduğunu fark ettim. Bu nedenle, uzun vadede verimli olacak bir çözüm arayışındayım. Ekran kartını bir süre daha kullanmayı düşünüyorum.

elimdeki sistem şu şekilde:
  • işlemci: Ryzen 5 5500.
  • anakart: Gigabyte B450 m k
  • M.2: Kingston kc3000.

Şimdi, sistemimi güncellerken hangi bileşenlere öncelik vermem gerektiği konusunda önerilerinizi almak istiyorum. Ekran kartıma uygun ve ileriye dönük performans sağlayabilecek bir işlemci arayışındayım. Ayrıca, AM5 işlemciyi destekleyebilecek, fiyat/performans açısından dengeli bir anakart da gerekli düşünceme göre. RAM şu anda AM5 sisteme geçmek bana daha mantıklı geliyor.

Sıfır mı arıyorsunuz 2. el mi? Bütçeniz nedir?
7500F başlangıç olarak AM5 için gayet iyi olacaktır 2.elleri ise 5000TL'den başlıyor bildiğim kadarıyla.
Anakart olarak da bu modeli öneririm.
RAM'leri unutmuşum https://www.n11.com/urun/kingston-k...mhz-cl36-rgb-pc-ram-60421800?magaza=teknostok

Merhaba arkadaşlar,

Elimdeki sistem şu şekilde:
  • İşlemci: Ryzen 5 5500.
  • Anakart: Gigabyte B450 m k
  • M.2: Kingston KC3000.

Şimdi, sistemimi güncellerken hangi bileşenlere öncelik vermem gerektiği konusunda önerilerinizi almak istiyorum. Ekran kartıma uygun ve ileriye dönük performans sağlayabilecek bir işlemci arayışındayım. Ayrıca, AM5 işlemciyi destekleyebilecek, fiyat/performans açısından dengeli bir anakart da gerekli düşünceme göre. RAM Şu anda AM5 sisteme geçmek bana daha mantıklı geliyor.

5600e guncellesen ileride 5070 gibi kartlar takacaksan darbogaz kacinilmaz zaten. R5 7500F veya 7600 guzel bir B650 anakartla beraber Corsair'in Vengeance RAM'lerini önerebilirim.

Sıfır mı arıyorsunuz 2. el mi? Bütçeniz nedir?
7500F başlangıç olarak AM5 için gayet iyi olacaktır 2.elleri ise 5000TL'den başlıyor bildiğim kadarıyla.
Anakart olarak da bu modeli öneririm.

Sıfır olması daha iyi 2.ele güvenemem ekran kartını da ileride güncellerim diye düşünüyorum BIOSTAR bilmediğim daha yeni bir marka.

Sıfır olması daha iyi 2.ele güvenemem ekran kartını da ileride güncellerim diye düşünüyorum BIOSTAR bilmediğim daha yeni bir marka.

BIOSTAR'ın iyi bir marka olduğunu söyleyebilirim forumlarda sevilen bir anakart oluyor kendisi bizzat kısa bir süre kullanmışlığım oldu ancak tek kötü yanı anakartın BIOS'u biraz karmaşık onun dışında herhangi bir kronik sorunu yok.

5600e guncellesen ileride 5070 gibi kartlar takacaksan darbogaz kacinilmaz zaten. R5 7500F veya 7600 guzel bir B650 anakartla beraber Corsair'in Vengeance RAM'lerini önerebilirim.

Anakart, işlemciye düşük gelmediği süre sıkıntı yok. Teknik yeterlilik açısından üst düzey bilgim yok ama B650 bence de iyi olur. İşlemcide F ibaresi ne için kullanılıyor?

Anakart, işlemciye düşük gelmediği süre sıkıntı yok. Teknik yeterlilik açısından üst düzey bilgim yok ama B650 bence de iyi olur. İşlemcide F ibaresi ne için kullanılıyor?
F ibaresi, işlemcide dahili bir grafik yongası bulunmadığı anlamına geliyor, bulunmamasının işlemci performansına negatif bir etkisi yoktur.

Bilgisayarı kullanım alanınız ve bütçeniz nedir?

F ibaresi, işlemcide dahili bir grafik yongası bulunmadığı anlamına geliyor, bulunmamasının işlemci performansına negatif bir etkisi yoktur.

Bilgisayarı kullanım alanınız ve bütçeniz nedir?

CS2, Valorant, GTA arkadaşlarla toplanıp oynanan oyunlar genelde bütçe olarak 15i geçmez diye düşünüyorum 7600 ve 7600X arasında fark çok mudur almışken iyisi olsun kafasıya ileride 5060 5070 alabilirim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt