Profesyonel oyuncu değilim. Hatta işimden gereği sadece akşamları arkadaşlarım ile CS:GO, Valorant, ETS 2 bazen GTA FiveM oynuyoruz. Günlük kullanıcıyım yani derine inersek. Bunları göz önünde bulunduracak olursam şu anda kullanmış olduğum sistem bana yetiyor. Benim sormak istediğim soru şu aslında şu anki yıl içerisinde eski bir sisteme, AM4 tabanlı sisteme yatırım yapmak, parçaları güncelleştirmek ne kadar doğru olur? Kaldı ki ekran kartını güncelleştirirsem bunu ileride alacağım AM5 sistemde de kullanabilirim diye düşünüyorum.

Eski nesil bir sisteme ne gibi yatırım yapabilinki maksimum RAM takviyesi yaparsın işlemciyi yükseltin vasat işlemciden vasatın üstü yapmış olursun biraz daha idare eder paran yoksa tabii bir şey diyemem.

Eski nesil bir sisteme ne gibi yatırım yapabilinki maksimum RAM takviyesi yaparsın işlemciyi yükseltin vasat işlemciden vasatın üstü yapmış olursun biraz daha idare eder paran yoksa tabii bir şey diyemem.
Vasat işlemci dediğin Ryzen 3600 vasatın üstü dediğin işlemci Ryzen 5 5600. Bir araştırın lütfen. Örnek olarak bu işlemcileri söyledim.
Bence çok yoğun ve ağır işler yapmıyorsan AM4'te kalabilirsin, boşa masraf yapmana gerek yok. Eğer işlemci güncellemeyi düşünüyorsan Ryzen 5 5600 alabilirsin.
Oynadığın oyunlar için hiç de mantıksız olmaz. Büyük resim ne biliyor musun? Bütçe. Evet büyük resim bütçedir. O yüzden bütçen doğrultusunda yukarıda arkadaşların dediği şekillerden biriyle ilerleyebilirsin. Bana soracak olursan satıp sıfırdan bir sistem alırdım. Bu benim şahsi düşüncem. Bütçen neye yetiyorsa o şekilde yap.

En güzel sistem kullandığın sistemdir, en güzel ev oturduğun evdir, en güzel araba bindiğin arabadır. Bütçen neyse en güzeli odur.
Ryzen 5 3600 ya da Ryzen 5 5600(eğer işlemcimi güncelleştirirsem) işlemci için 1080P performanslı bir şekilde maksimum NVIDIA ve AMD hangi ekran kartını kullanabilirim?

Vasat işlemci dediğin Ryzen 3600 vasatın üstü dediğin işlemci Ryzen 5 5600. Bir araştırın lütfen. Örnek olarak bu işlemcileri söyledim.

Ryzen 5 3600 ya da Ryzen 5 5600(eğer işlemcimi güncelleştirirsem) işlemci için 1080P performanslı bir şekilde maksimum NVIDIA ve AMD hangi ekran kartını kullanabilirim?
Bu da bütçeye göre değişen bir soru aslında, ancak genel bir bilgi vereceksek Ryzen 5 5600'ün AMD sınırı RX 7700 XT, NVIDIA sınırı RTX 4070 diyebiliriz.

Vasat işlemci dediğin Ryzen 3600 vasatın üstü dediğin işlemci Ryzen 5 5600. bir araştırın lütfen. Örnek olarak bu işlemcileri söyledim.

Ryzen 5 3600 ya da Ryzen 5 5600(eğer işlemcimi güncelleştirirsem) işlemci için 1080p performanslı bir şekilde maksimum NVIDIA ve AMD hangi ekran kartını kullanabilirim?

İleride sistemini güncellemek istediğinde o para verdiğin işlemci ve RAM boşa gidecek ama AM5 DDR5 sistem çok uzun süre idare eder 5600 güncelle bir sonraki nesil çıkcak ekran kartlarının hepsinde darboğaz yapacaktır ve almak istediğinde işlemciyi tekrar değiştircen vasat yani.

İleride sistemini güncellemek istediğinde o para verdiğin işlemci ve RAM boşa gidecek ama AM5 DDR5 sistem çok uzun süre idare eder 5600 güncelle bir sonraki nesil çıkcak ekran kartlarının hepsinde darboğaz yapacaktır ve almak istediğinde işlemciyi tekrar değiştircen vasat yani.
Boşa gideceğini sanmıyorum. En azından ikinci elden satmış olacaksın değeri ne kadar ediyorsa.

@Uğur Altun, Bütçenizi bilsek daha iyi olur. Bütçenize göre işlemci + ekran kartı önerisi yapabiliriz. Hatta bütçenize göre sadece ekran kartı önerisi de yapabiliriz.
Şu anda belirli bir bütçem yok. Sadece araştırma yapıyorum bir bütçe ayırmadım. Sıfır (ikinci el istemiyorum) ASUS PRIME B450M-K II ile Ryzen 3600 ve 5600 için 1080P' de alınabilecek en tepe ekran kartlarını öğrenmek istiyorum.

Şu anda belirli bir bütçem yok. Sadece araştırma yapıyorum bir bütçe ayırmadım. Sıfır (ikinci el istemiyorum) ASUS PRIME B450M-K II ile Ryzen 3600 ve 5600 için 1080P' de alınabilecek en tepe ekran kartlarını öğrenmek istiyorum.
Sıfır olarak 6750 XT alınabilir.

Şu anda alacaksan AM5 kesinlikle mantıklı. Çünkü İntel soket ömrü daha kısa, AM5 2027'e kadar desteklenecek ayrıca. AM4 bütçen yetmez ise alabilirsin artık. Güncel iyidir dostum.