AM4'ten AM5 geçilince format gerekli mi?

bahacprz

Uzman
Yer
Muğla/Bodrum
AM5 sisteme geçiş yaptım, temiz kurulum yapmam gerekli midir? Eski chipset sürücülerini kaldırdım, açılışta Windows kendisi bir şeyler yaptı.

AM5 sisteme geçiş yaptım, temiz kurulum yapmam gerekli midir? Eski chipset sürücülerini kaldırdım, açılışta Windows kendisi bir şeyler yaptı.

Anakart değişikliğinde format tavsiye ediyoruz. Temiz kurulum gerçekleştirin, Rufus ile USB'ye yazdırın. Sonrasında USB'den Boot edip kurulumu gerçekleştirin.

Temiz kurulum yapmak en mantıklısı.

Merhaba. B660M'den Z790'a geçtim, i5'ten de i9'a geçtim aynı zamanda. İşlem sonrası yalnızca "clear CMOS" gerekti. Sistemi normal şekilde açtım ve sürücüleri vs. kurdum, 1 seneyi geçti bir sorun yaşamadım.

İşlemci ve ekran kartına OC de yapılı, aynı zamanda Adobe uygulamalari, DaVinci Resolve, Siril, GraXpert, DSS gibi sisteme sağlam yüklenen uygulamalari da kullaniyorum.

Windows ile ilgili bir problem yaşamıyorsan sistem kurmana gerek yok.

En başta chipset değişiyor bana kalırsa temiz kurulum yapılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…