Xiety2K

Başarılı
Ryzen 7 5700X3D kullanıyorum, 9800X3D'ye geçmeyi düşünüyorum. Aklımda birkaç model var ama aralarında kaldım. Yardımcı olabilir misiniz?
  • MSI MAG Tomahawk X870E.
  • ASUS ROG STRIX B850F.
  • ASUS ROG STRIX B850E.
  • Gigabyte X870E Aorus Pro.
  • MSI MAG Tomahawk B850.
MSI almak istiyordum ama bazen boot olmada sıkıntı çıkartması gibi Reddit'te bazı problemler okudum. Siz hangisini önerirsiniz? Bu anakartlar dışındada öneriye açığım. Anakartta 4 adet M.2 desteği olmasını istiyorum. Çünkü halihazırda 2 tane kullanıyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aorus Pro derim, 4 SSD kullanımında slot hızındaki bölünme durumu biliyorsunuzdur, işlemci veri yolu kısıtlı olduğu için fazla donanım kullanıldığında X16 slotunda ve X4 M.2 slotlarında bölünme olur, bu bölünme için de bifurcation sisteminin anakartta olması lazım, seçtiğiniz kartlarda olmama ihtimali yok.

@Xiety2K

Şunu da belirteyim A620 anakartta 9800X3D kullanan var, anakart için çok para harcamaya da gerek yok.

Son düzenleme:
Aorus Pro derim, 4 SSD kullanımında slot hızındaki bölünme durumu biliyorsunuzdur, işlemci veri yolu kısıtlı olduğu için fazla donanım kullanıldığında X16 slotunda ve X4 M.2 slotlarında bölünme olur, bu bölünme için de bifurcation sisteminin anakartta olması lazım, seçtiğiniz kartlarda olmama ihtimali yok.

@Xiety2K

Şunu da belirteyim A620 anakartta 9800X3D kullanan var, anakart için çok para harcamaya da gerek yok.
Rog Strix B550 kullanıyorum çıplak ve boş anakarta geçmek istemiyorum o yüzden.

Anladım, bütçe sıkıntısı yoksa alın ama 5000 TL'lik anakart kullanan birinden daha fazla FPS almayacaksınız bunu bilerek alın.
Aslında X870'e çıkmak istemiyorum ilk başta aklımda Tomahawk B850 var idi,reddditte biraz hakkında konu okuyunca benimde başıma gelir mi diye korktum açıkçası.

Anladım, bütçe sıkıntısı yoksa alın ama 5000 TL'lik anakart kullanan birinden daha fazla FPS almayacaksınız bunu bilerek alın.
Kasamda ekran var bir, bir sürü çoklayıcı vs kullanıyorum,onunda etkisi var.

Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 nasıldır hocam fiyatıda diğer markaların x870 lerine göre daha uygun.

Son düzenleme: