cansxxr

Yetkin
Anakart: ASUS Prime B450M-K II
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3060 Ti
RAM: XPG TUF 2x8GB 3200MHz
PSU: Cooler Master 700W White

Mevcut sistemim bu şekilde. Anakartım küçük kalıyor, kasaya tam oturmuyor ve ARGB header da bulunmuyor. RGB kontrolü ve animasyonlar açısından sıkıntı yaşıyorum, bu yüzden anakartı değiştirmek istiyorum. Ancak AM4 soketli bir anakarta yatırım yapmak çok uzun ömürlü olmayabilir, zira ileride AM5 sisteme geçmeyi düşünebilirim. Öte yandan, AM5 tarafındaki fiyatlar hakkında bilgim yok.

Kasa yeterince güçlü, biraz üst seviye bile olabilir. 2. elden yükseltme yapmayı düşünüyorum. Aklımda net bir bütçe yok ama çok masraf yapmak da istemiyorum. Ailemden tepki almamak için uygun fiyatlı çözümler arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında kasa düşündüğünüz kadar güçlü değil, orta segment diyebilirim. AM5 geçerseniz anakart, RAM'ler, işlemci değişecek. Aktif ekran kartınızın sizi bir süre daha idare edeceğini düşünüyorum.

Net bir bütçe belirtmeniz lazım. Bazısına uygun fiyat 10k oluyor, bazısına 3-4K. Bütçeyi söylediğinizde ona yönelik öneririm.

2 bin liraya 32GB RAM al bir de 5700X falan tak yeter. Masraf yapmak istemiyorsan kalsın sadece işlemciyi 5600 yap en azından ekran kartını adam akıllı kullanırsın.

Anakart değiştir o zaman sadece. Eskisini de ikinci el sat gitsin. Kasan da güçlü değil bu arada, RAM 32 olmalı. 4 slotlu anakart al yanına ekle. İşlemci de kötü, R7 5700x geç. Epey bir FPS farkı görürsün.

Son düzenleme:
F/P sistem kurmak istersen AM5 tarafında en uygun şekilde 11-12K arasına hallediliyor ama giriş seviye değil orta seviye anakart ve 32 RAM koyarsak o fiyat 16 olur. Eski kullandıklarını satacağını da düşün tabii.

Anakart: ASUS Prime B450M-K II
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3060 Ti
RAM: XPG TUF 2x8GB 3200MHz
PSU: Cooler Master 700W White

Mevcut sistemim bu şekilde. Anakartım küçük kalıyor, kasaya tam oturmuyor ve ARGB header da bulunmuyor. RGB kontrolü ve animasyonlar açısından sıkıntı yaşıyorum, bu yüzden anakartı değiştirmek istiyorum. Ancak AM4 soketli bir anakarta yatırım yapmak çok uzun ömürlü olmayabilir, zira ileride AM5 sisteme geçmeyi düşünebilirim. Öte yandan, AM5 tarafındaki fiyatlar hakkında bilgim yok.

Kasa yeterince güçlü, biraz üst seviye bile olabilir. 2. elden yükseltme yapmayı düşünüyorum. Aklımda net bir bütçe yok ama çok masraf yapmak da istemiyorum. Ailemden tepki almamak için uygun fiyatlı çözümler arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yani hocam bütçenize bağlı şuan elinizdeki sistem giriş seviye. Muhtemelen giriş seviye bi am5 düşünüyorsunuzdur ikisini yan yana koyarsak am5in giriş seviyesi sizin elinizdekinden iyidir.

2 sene daha bekle bence. Gayet yeterli. Orta ayarlarda oynanmayacak oyun yok gibi bir şey o sistemle. Çok zenginsen orasını bilemem.

Anakart değiştir o zaman sadece. Eskisini de ikinci el sat gitsin. Kasan da güçlü değil bu arada, RAM 32 olmalı. 4 slotlu anakart al yanına ekle. İşlemci de kötü, R7 5700X geç. Epey bir FPS farkı görürsün.

Zaten kasa güçlü demedim hocam bana suanlik yettiği için en azından bu güçte olsun dedim. Onları alırsam gene AM5 toplamama yakın fiyat olacak sanki.

2 sene daha bekle bence. Gayet yeterli. Orta ayarlarda oynanmayacak oyun yok gibi bir şey o sistemle. Çok zenginsen orasını bilemem.

Evet dediğin gibi sadece işlemci sıkıntı yaratıyor oda overclock filan yaptimda bir sekil FPS drobu yaşıyorum.

Şu anki haliyle sizi tatmin etmeyen nedir?

Tatmin etmeyen açıkça söyleyeyim işlemci sıkıntısı ve RAM. Performans olarak bu ama görünüş ve ihtiyacım olan şey anakart çünkü RAM'i arttırmaya çalışsam sat al uğraşmam gerekecek üstüne ARGB header yok anakartta küçük kalıyor.

Yani hocam bütçenize bağlı şu an elinizdeki sistem giriş seviye. Muhtemelen giriş seviye bir AM5 düşünüyorsunuzdur ikisini yan yana koyarsak AM5'in giriş seviyesi sizin elinizdekinden iyidir.

Ne kadar tutar o zaman?

Zaten kasa güçlü demedim hocam bana suanlik yettiği için en azından bu güçte olsun dedim. Onları alırsam gene AM5 toplamama yakın fiyat olacak sanki.

Evet dediğin gibi sadece işlemci sıkıntı yaratıyor oda overclock filan yaptimda bir sekil FPS drobu yaşıyorum.

Tatmin etmeyen açıkça söyleyeyim işlemci sıkıntısı ve RAM. Performans olarak bu ama görünüş ve ihtiyacım olan şey anakart çünkü RAM'i arttırmaya çalışsam sat al uğraşmam gerekecek üstüne ARGB header yok anakartta küçük kalıyor.

Ne kadar tutar o zaman?
Orta segment parçalara geçecekseniz +20k tutar.