AM5 sistemde pin olayı yok diye biliyorum CPU da yamuk pin nasıl olacak ki? Düz olmuyormu am5 sistemler🤔
Pinler artık AM4'teki gibi işlemcide değil, İntel'deki gibi anakart CPU sokette. CPU yerleştirdiğin kısım yani, pinler temas ediyor ya. O kısmı kontrol et iyice, bent pin olmasın.

1754846562325.webp

Böyle bir bent sokete CPU oturtursan, sonuç çok iyi olmuyor az çok tahmin edersin. LGA soket deniyor işte buna, AM5 İntel platformu gibi LGA'ya geçiş yaptı. @omerk_k

Pinler artık AM4'teki gibi işlemcide değil, İntel'deki gibi anakart CPU sokette. CPU yerleştirdiğin kısım yani, pinler temas ediyor ya. O kısmı kontrol et iyice, bent pin olmasın.

Eki Görüntüle 171995

Böyle bir bent sokete CPU oturtursan, sonuç çok iyi olmuyor az çok tahmin edersin.

Valla sistemi arkadaşa topluyorum çok anlamaz bu konulardan ekran kartını geç alacak muhtemelen işlemciyi de belki bu ay içerisinde alır

Valla sistemi arkadaşa topluyorum çok anlamaz bu konulardan ekran kartını geç alacak muhtemelen işlemciyi de belki bu ay içerisinde alır
Gözünü dört aç, bu tarz aksilikler olmasın müdahale edersin. Bilinçlendirmek için belirttim ekstra bunları, RAM'leri bir tık yanlış almışsın ama düzeltirsin ayrı konu aç, dediğim kişiyi etiketle, o halledecektir.

Pinler artık AM4'teki gibi işlemcide değil, Intel'deki gibi anakart CPU sokette. CPU yerleştirdiğin kısım yani, pinler temas ediyor ya. O kısmı kontrol et iyice, bent pin olmasın.

Eki Görüntüle 171995

Böyle bir bent sokete CPU oturtursan, sonuç çok iyi olmuyor az çok tahmin edersin.

Arkadaşıma anakartı statik korumalı paketinden çıkarmadan videoya çekmesini söylerim sonuçta paketin üzerinde markanın bandı oluyor onu 1 ay sonra bile video ile açsa sonuç olarak ilk açışı olacaktır diye düşünüyorum

Gözünü dört aç, bu tarz aksilikler olmasın müdahale edersin. Bilinçlendirmek için belirttim ekstra bunları, RAM'leri bir tık yanlış almışsın ama düzeltirsin ayrı konu aç, dediğim kişiyi etiketle, o halledecektir.

RAM'lerin yanlış olmasının sebebi CL ve MHz değerleri mi yoksa 48 GB seçmiş olmam mı?

Sebebi 7200 MT/s olması, 7600 MT/s olsa kurtarırdı. Performans kaybı oluyor 6000 CL30'a göre. Bir de senin işlemci 3D olmayan model, RAM'den etkilenir yani, optimize etmen lazım. Tek CCD 9700x işlemcisi, o sebepten ötürü 6000 CL30 optimize edeceksin, EXPO açıp üzerine frekans ve zamanlamaları yazacaksın yani. Nebi'yi izlersen detaylı öğrenirsin, ayrı konu açarsan da yardımcı olunur.

Önemli olan Hynix olması bu arada, sadece bilmeyen adam için yanlış bir seçim, bilen adama 5200 CL40 Hynix RAM ver, onu 8000 2:1 mod kullanır, o mevzu ayrı. Ev kullanıcısı için konuşuyorum. EXPO açıp geçecek kitle yani.

@omerk_k 9950x gibi işlemcilerde 2 çekirdek kümesi CCD birimi var, 8000 MT/s 2:1 mod sweet spot onlar için, en iyi stabilite/performans dengesi orada ama tek CCD 9700x-9800X3D gibi işlemciler için en iyi sweet spot 6000 1:1 mod ev kullanıcı için. Mantık bu şekilde. 2 CCD'de 2 çekirdek kümesi ile de işlem yapıldığı için frekans önem kazanıyor, performans artıyor. Ama 9700x'te mesela 6400 CL28 ile 8000 CL34 eş performans veriyor.

Sebebi 7200 MT/s olması, 7600 MT/s olsa kurtarırdı. Performans kaybı oluyor 6000 CL30'a göre. Bir de senin işlemci 3D olmayan model, RAM'den etkilenir yani, optimize etmen lazım. Tek CCD 9700X işlemcisi, o sebepten ötürü 6000 CL30 optimize edeceksin, EXPO açıp üzerine frekans ve zamanlamaları yazacaksın yani. Nebi'yi izlersen detaylı öğrenirsin, ayrı konu açarsan da yardımcı olunur.

Önemli olan Hynix olması bu arada, sadece bilmeyen adam için yanlış bir seçim, bilen adama 5200 CL40 Hynix RAM ver, onu 8000 2:1 mod kullanır, o mevzu ayrı. Ev kullanıcısı için konuşuyorum. EXPO açıp geçecek kitle yani.

@omerk_k 9950X gibi işlemcilerde 2 çekirdek kümesi CCD birimi var, 8000 MT/s 2:1 mod sweet spot onlar için, en iyi stabilite/performans dengesi orada ama tek CCD 9700X-9800X3D gibi işlemciler için en iyi sweet spot 6000 1:1 mod ev kullanıcı için. Mantık bu şekilde. 2 CCD'de 2 çekirdek kümesi ile de işlem yapıldığı için frekans önem kazanıyor, performans artıyor. Ama 9700X'te mesela 6400 CL28 ile 8000 CL34 eş performans veriyor.

15k altına AMD işlemci ne önerirsin? 9700X yerine. Ayrı olarak 7200'de direkt açtığı gibi kullansa dengelenmiş haline göre ne kadar bir performans kaybı olur ki?

15k altına AMD işlemci ne önerirsin? 9700X yerine. Ayrı olarak 7200'de direkt açtığı gibi kullansa dengelenmiş haline göre ne kadar bir performans kaybı olur ki?
7800X3D'de çok olmaz, 9700x'te olur. Bu 2 işlemciden birini alacaksın bu bütçede, ikisi de iyidir. Bunların hiçbirine kafayı takma, ayrı konu aç istersen hepsi için. Sonra bu konu 15 sayfa oluyor :D 9700x İncehesap Gaming gecesinde 11K'ya verdi geçen Cuma. O tarz elde edebilirsen güzeldir.

Her bir parça için ayrı konu açman daha sağlıklı, sonra millet gelip neden 20 sayfa bu konu diyebiliyor :D @omerk_k

Anakart olarak satıcı kısmına dikkat et, Gigabyte F/P olarak kesinlikle alınır, EDGE TI ya da ASUS B850-A da alınır, çipset farkları var. Çok etkilemez seni, incelersin. Gigabyte fiyat olarak, bembeyaz olmasıyla öne çıkıyor sadece satıcı soru işareti. @omerk_k

7800X3D'de çok olmaz, 9700x'te olur. Bu 2 işlemciden birini alacaksın bu bütçede, ikisi de iyidir. Bunların hiçbirine kafayı takma, ayrı konu aç istersen hepsi için. Sonra bu konu 15 sayfa oluyor :D 9700x İncehesap Gaming gecesinde 11K'ya verdi geçen Cuma. O tarz elde edebilirsen güzeldir.

Her bir parça için ayrı konu açman daha sağlıklı, sonra millet gelip neden 20 sayfa bu konu diyebiliyor :D @omerk_k

Zaten işlemci için ayrı konum psu için ayrı konum anakart için ayrı konum var hocam profilden oraya yazabilir misiniz peki😂

Zaten işlemci için ayrı konum psu için ayrı konum anakart için ayrı konum var hocam profilden oraya yazabilir misiniz peki😂
PSU apayrı bir mevzu, beni orada linçlerler, ben Tier çok takılmıyorum, arkadaş High Power 850w aldı Bronze, 1 yıldır mutlu mesut kullanıyor sıkıntısız. Kendi adıma Gold ve B Tier'den aşağısı almam ama yüksek bütçeli sistemlere. PSU için güzel tavsiyeler verilmiş zaten fazlasıyla. Anakart satıcı olayı soru işareti yoksa Gigabyte bu fiyatta çok iyi. RAM olayını dediğim gibi ayrı konu açarak optimize et, yardım edeceklerdir, ekstra etiketlersin dediğim üstat sana hazır preset verip ayarlatacaktır müsait olursa, Nebi'yi de izle bu süreçte, 5 serisi var zaten, 2x al izle, öğren en azından, ne kullandığını bilirsin. İşlemci 9700x-7800x3d ikisi de üzmez, sen belirle onu. 1440P aşağısında kullanma bu sistemi bir de. @omerk_k

PSU apayrı bir mevzu, beni orda linçlerler, ben Tier çok takılmıyorum, arkadaş High Power 850w aldı Bronze, 1 yıldır mutlu mesut kullanıyor sıkıntısız. Kendi adıma Gold ve B Tier'den aşağısı almam ama yüksek bütçeli sistemlere. PSU için güzel tavsiyeler verilmiş zaten fazlasıyla. Anakart satıcı olayı soru işareti yoksa Gigabyte bu fiyatta çok iyi. RAM olayını dediğim gibi ayrı konu açarak optimize et, yardım edeceklerdir, ekstra etiketlersin dediğim üstat sana hazır preset verip ayarlatacaktır müsait olursa, Nebi'yi de izle bu süreçte, 5 serisi var zaten, 2x al izle, öğren en azından, ne kullandığını bilirsin. İşlemci 9700x-7800x3d ikisi de üzmez, sen belirle onu. 1440P aşağısında kullanma bu sistemi bir de. @omerk_k
Hocam özelden konuşabilir miyiz? Buradan dm atamıyor muyuz?