erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Amazon'dan aldığım üründe normalde bir sorun yoktu ama bu sabah böyle bir hata verdi. Düzenleye bastığımda ürünün ödemesi tamamlandı diyor.

1731410230678.webp

1731410251913.webp

Teslimat için eve teslim mi seçili, yoksa teslimat noktası mı?

Eve teslim seçili. Zaten aynı gün sipariş ettiğim ürünlerde bir sorun gözükmüyor. Laptop için şarj da söyledim mesela, onda bir şey yok.

Ödeme aracı eklemenize rağmen ekrandaki uyarı gitmiyor ise müşteri hizmetlerini aramayı deneyebilirsiniz.

Tamamdır hocam ben bir aramayı deneyeyim de benim hatam olmadığı halde iptal etme gibi bir durum yaşanırsa Amazon aynı fiyattan geçirir mi? Piyasadan uyguna almıştım çünkü.

Tamamdır hocam ben bir aramayı deneyeyim de benim hatam olmadığı halde iptal etme gibi bir durum yaşanırsa Amazon aynı fiyattan geçirir mi? Piyasadan uyguna almıştım çünkü.
Amazon, müşteri memnuniyetini önemseyen belki de en öncü firmadır. Merak etmeyin sizi mağdur etmezler.

Geçmişte 2 sefer cep telefonu alırken Amazon'da bu hata ile karşılaştım. Hatta iPhone 13'ü alacağım zaman, sistem 2 kere bu hatadan dolayı işlemi iptal etmişti. Eğer 3. seferde de iptal etseydi, 300-400 artık o zaman fark ne kadardı tam hatırlamıyorum ama daha fazla para verip Hepsiburada üzerinden alacaktım.

Tekrar kart bilgileri girilerek ödeme yapıldığında sorun çözülüyor. Buna ne neden oluyor bilmiyorum ama bazı teorilerim var.

1. İndirim dönemlerinde indirimli fiyattan verecekleri ürünler için belirledikleri stok sayılarını aşıyor ve bu sebepten sistemden satın alım işlemlerine hata düşürüyor olabilirler.

2. Bildiğiniz üzere Amazon ve bazı diğer siteler ödeme esnasında 3D Secure kullanmıyor. Bankalar 3D Secure olmadan yapılan yüksek ödemeleri ilk sefer için durduruyor ve onaylamıyor olabilirler.

Teknolojik ürünlerde teslimat noktasına gidip alınamıyor, eve bizzat kendilerinin teslim etmesi gerekiyor. Eğer o seçiliyse, belki onu düzeltmek gerekir diye sordum.

Amazon canlı desteğe bağlanmayı deneyin.

Geçmişte 2 sefer cep telefonu alırken Amazon'da bu hata ile karşılaştım. Hatta iPhone 13'ü alacağım zaman, sistem 2 kere bu hatadan dolayı işlemi iptal etmişti. Eğer 3. seferde de iptal etseydi, 300-400 artık o zaman fark ne kadardı tam hatırlamıyorum ama daha fazla para verip Hepsiburada üzerinden alacaktım.

Tekrar kart bilgileri girilerek ödeme yapıldığında sorun çözülüyor. Buna ne neden oluyor bilmiyorum ama bazı teorilerim var.

1. indirim dönemlerinde indirimli fiyattan verecekleri ürünler için belirledikleri stok sayılarını aşıyor ve bu sebepten sistemden satın alım işlemlerine hata düşürüyor olabilirler.

2. bildiğiniz üzere Amazon ve bazı diğer siteler ödeme esnasında 3D Secure kullanmıyor. Bankalar 3D Secure olmadan yapılan yüksek ödemeleri ilk sefer için durduruyor ve onaylamıyor olabilirler.

Amazon, müşteri memnuniyetini önemseyen belki de en öncü firmadır. Merak etmeyin sizi mağdur etmezler.

Hocam desteğe yazdım sorunum çözüldü. Kredi kartından çekerken bankam red verip daha sonradan onay vermiş üstüne bir de sistemde ki yoğunlukla birleşince tıkanmış. Şu an siparişimi güncellediler ve tekrardan kargoda gözüküyor hepiniz sağ olun hocam içim rahatladı vallahi :)