Bana CargoX getiriyor hep Amazon'dan, Sakarya'dayım. Bölgeden bölgeye haklarını devretmiş, o zaman demek ki.
Detaylar
Kim cevapladı?Andrea Kimi Antonelli
Başarılı
Selam arkadaşlar,
Bugün başımdan geçen ve Amazon'un müşteri memnuniyeti olayını neden arşa çıkardığını gösteren bir tecrübemi paylaşmak istedim.
2 Ağustos 2025 tarihinde Amazon üzerinden bir claws Raze RGB klavye almıştım. Yaklaşık 11 ay boyunca kullandım ancak son zamanlarda "a" tuşu uzun süre basınca takılı kalmaya başladı. Garantisi devam ettiği için şansımı denemek istedim ve Amazon ile görüşüp garantiye yollamak istedim ama ürün stokta olmayınca iadeye yollayabileceğimi söylediler.
Bugün onay geldi ve kuruşu kuruşuna tam para iadesi yapmışlar. Türkiye'de neredeyse 1 yıl kullanılan ve bozulan bir ürünü hiç zorluk çıkarmadan direkt iade alacak başka hiçbir firma yok herhalde. Gerçekten müşteri memnuniyetinde tek geçilecek yer Amazon.
10 fazla verin, Amazon'dan alın.
Aynısını Teknosa'da yaşadım. 11 aylık kulaklığı bana sormadan garanti 3 seçenek vermesine rağmen iade verdiler. Böylece şu an 10K olan kulaklığın 3K'sini bana geri verip 12K'ye başka kulaklık kilitlediler.
2426
Üstün
- Makaleler
- 1
"Hocam, olması gereken müşteri memnuniyeti yaklaşımı bu olmalı" diyorsun da, Türkiye şartlarında hangi teknoloji mağazası veya pazaryeri 11 ay kullanılmış ürünü distribütör/servis kapılarında süründürmeden direkt iade alıyor? Normal şartlarda herhangi bir firmaya gitsen, seni 20 iş günü hakkı olan yetkili servise yollar; onlar da "kullanıcı hatası" der, başından savar.Bunları öyle çok büyük bir şeymiş gibi lanse ediyorsunuz sonra suistimal ediyorlar, keza olması gereken müşteri memnuniyeti yaklaşımı da bu olmalı. Amazon önceden nadiren ürünü geri gönderin diyen bir firmaydı onu da suistimal ettiler, o imkan da bitti. Bu deneyimleri paylaşmayın demiyorum ama paylaşmanıza da gerek yok, zaten ne mümkünse Amazon tarafı imkan sunuyor.
Biz burada suistimal edin demiyoruz, iyi hizmet veren ve hakkıyla işini yapan firmayı övüyoruz ki insanlar mağdur eden satıcılar yerine buraları tercih etsin. İyi tecrübeleri paylaşmayalım, kötüleri paylaşmayalım; o zaman tüketici olarak sesimizi nasıl duyuracağız? Suistimal eden zaten her türlü ediyor, bunun faturasını dürüst tüketicinin tecrübe paylaşımına kesmek biraz haksızlık.
Kargo firmasını kolay Gelsin'den Cargox'e geçirdiler hocam ondan olabilir mi sorun?
Genellikle Kolay Gelsin getiriyordu ama şimdi CargoX'e geçmişler, muhtemelen o yüzden oluyor. DHL kargo getirmesin, mümkünse.
Telefonunu Çıkra
Üstün
- Makaleler
- 10
O sırada 5K takipçili Instagram setup'çılara sponsor olan Wraith;
Ürün kronik olarak bozuk ama bize ne. Haksız olmamıza rağmen THY'ye itiraz edeceğiz, ağla.
Ürün kronik olarak bozuk ama bize ne. Haksız olmamıza rağmen THY'ye itiraz edeceğiz, ağla.
JOKER97
Becerikli
Sadece DHL değil.
B 52 Stratofortress
Uzman
Allaya pullaya anlatılacak bir durum yok ortada. Garanti süresi (2 yıl) içinde bozulan ürünün iadesi zaten yasal hakkın. Amazon sadece süreci uzatmayıp hem zamandan kazanıyor hem de müşteriyi memnun ediyor, yani tamamen ticari gayeden ibaret. Paylaşılmasına lafım yok ama bunu göz önüne çıkarıp abartmak suistimalci kitleye malzeme vermekten başka işe yaramıyor. Zamanında "ürünü göndermenize gerek yok" olayı da burada ve benzer forumlarda çok büyük bir şeymiş gibi paylaşıldığı için suistimal edilip kaldırıldı. Ses duyurmakla, dürüst tüketicinin ileride kullanacağı pratik yolları suistimale açık hale getirmek arasında fark var."Hocam, olması gereken müşteri memnuniyeti yaklaşımı bu olmalı" diyorsun da, Türkiye şartlarında hangi teknoloji mağazası veya pazaryeri 11 ay kullanılmış ürünü distribütör/servis kapılarında süründürmeden direkt iade alıyor? Normal şartlarda herhangi bir firmaya gitsen, seni 20 iş günü hakkı olan yetkili servise yollar; onlar da "kullanıcı hatası" der, başından savar.
Biz burada suistimal edin demiyoruz, iyi hizmet veren ve hakkıyla işini yapan firmayı övüyoruz ki insanlar mağdur eden satıcılar yerine buraları tercih etsin. İyi tecrübeleri paylaşmayalım, kötüleri paylaşmayalım; o zaman tüketici olarak sesimizi nasıl duyuracağız? Suistimal eden zaten her türlü ediyor, bunun faturasını dürüst tüketicinin tecrübe paylaşımına kesmek biraz haksızlık.
Thanos
Üstün
Uğraşmak istememişlerdir, şu anda Amazon Türkiye'den değişim hakkını kaldırdı ve normalde tüm ülkelerde Amazon'un 30 günlük iade hakkı ilk kez Amazon Türkiye'de kaldırıldı; yasal iade hakkı süresine düşürüldü, yani 14 gün.
Her geçen gün kalite düzeyi gittikçe düşüyor. Prime üyeliği olmasına rağmen kargolarımın 2-3 günde teslim edilmesi de cabası. Hala yerel rakiplerine göre iyi konumda ama bu Amazon'un düşüşte olduğu gerçeğini değiştirmez.
Her geçen gün kalite düzeyi gittikçe düşüyor. Prime üyeliği olmasına rağmen kargolarımın 2-3 günde teslim edilmesi de cabası. Hala yerel rakiplerine göre iyi konumda ama bu Amazon'un düşüşte olduğu gerçeğini değiştirmez.