Bütçe
3.000 TL
52833 RAM ve Flash olarak dusuk bir MCU, stabil kalamiyor bazen. CPU's da daha eaki ve daha güçsüz. A5 Ultra MCU olarak çok saha iyi. Malzeme kaliteside evet vasat denebilecek bir mouse Zenith Pro. MCU'larını karşılaştırmak istersen:

52833:

Eki Görüntüle 202942

Realtek:

Eki Görüntüle 202943

RAM olarak 3'e, Flash olarak 2'ye katlıyor Realtek ve Realtek Cortex M55 CPU kullanırken 52833 hatta Nordic 52 serisi MCU'lar Cortex M4 kullanıyor arada azımsanmayacak bir güç farkı var. Nordic'in yeni 54L serisi MCU'larından (Cortex M33) da güçlü bir MCU Realtek. Verimlilikte Nordic 52 serisi ile denk veya çok az geride denebilir, 54L serisinden cidden geride verimlilikte. MCU olarak ta, yazılım olarak ta, yapı kalitesi olarak ta A5 Ultra bile daha iyi bir mouse Zenith Pro'dan. A7 Ultra'nın tırnağı olamaz Zenith Pro.

Komik. Realtek, Nordic 52840'tan da iyi bir MCU. 52833 zaten RAM'i ve Flash'ı iyice kısılmış bir model. Nordic daha iyi diyip bilmeden sallıyorsanız bari orantılı sallayın veya araştırın.
hocam şimdi arada kaldım. zenith pro veya a5 ultra alıp yanına bana lazım çünkü elimde olmayan mousepad almak bir seçenek diğer seçenek ise mousepad almayıp tüm parayla a7 ultraya çıkmak. merak ettiğim şey ise şu, bunu yapmaya değer mi? uzun vadede ne kadar artısını görürüm? ortalama bir oyuncuyum e spor tarzı şeyler kovalamıyorum sadece mantıklı, iyi ve beni uzun süre götürecek bişey arıyorum

Hocam şimdi arada kaldım. Zenith Pro veya A5 Ultra alıp yanına bana lazım çünkü elimde olmayan mouse pad almak bir seçenek diğer seçenek ise mouse pad almayıp tüm parayla A7 ultraya çıkmak. Merak ettiğim şey ise şu, bunu yapmaya değer mi? Uzun vadede ne kadar artısını görürüm? Ortalama bir oyuncuyum e-spor tarzı şeyler kovalamıyorum sadece mantıklı, iyi ve beni uzun süre götürecek bir şey arıyorum.

Zenith Pro donanım olarak güzel olsa da yazılım ve malzeme kalitesi olarak MCHOSE A5 ultranın gerisinde kalıyor bütçeniz 3 bin civarına çıkarsa rawm fareler en mantıklı tercih olacaktır Amazon'da satılmıyor ama maalesef.

hocam şimdi arada kaldım. zenith pro veya a5 ultra alıp yanına bana lazım çünkü elimde olmayan mousepad almak bir seçenek diğer seçenek ise mousepad almayıp tüm parayla a7 ultraya çıkmak. merak ettiğim şey ise şu, bunu yapmaya değer mi? uzun vadede ne kadar artısını görürüm? ortalama bir oyuncuyum e spor tarzı şeyler kovalamıyorum sadece mantıklı, iyi ve beni uzun süre götürecek bişey arıyorum

Yapı kalitesi ve sensör olarak daha iyi A7 Ultra. MCU'ları aynı A5 ile ve A5 biraz daha kucuk. İkiside GPX shape denebilir. Zenith Pro seçenek bile olamaz. Eğer mousepadde alacaksanız A5 Ultra alınabilir. Bütçe varken A7 Ultra alırdım ancak.

Zenith Pro donanım olarak güzel olsa da yazılım ve malzeme kalitesi olarak MCHOSE A5 ultranın gerisinde kalıyor bütçeniz 3 bin civarına çıkarsa rawm fareler en mantıklı tercih olacaktır.

Amazon'dan alacak konu sahibi, yoksa benim de onerim bu butcede kesinlikle RAWM.

Zenith Pro donanım olarak güzel olsa da yazılım ve malzeme kalitesi olarak MCHOSE A5 ultranın gerisinde kalıyor bütçeniz 3 bin civarına çıkarsa rawm fareler en mantıklı tercih olacaktır.
Yapı kalitesi ve sensör olarak daha iyi A7 Ultra. MCU'ları aynı A5 ile ve A5 biraz daha kucuk. İkiside GPX shape denebilir. Zenith Pro seçenek bile olamaz. Eğer mousepadde alacaksanız A5 Ultra alınabilir. Bütçe varken A7 Ultra alırdım ancak.

Amazon'dan alacak konu sahibi, yoksa benim de onerim bu butcede kesinlikle RAWM.
rawm fare nedir hocam? ve biriniz zenith pro donanımı iyi diyor biriniz kötü tam anlayamadım. realtek daha iyi bile olsa nordic de iyi değil miydi hep övüldüğünü görüyorum

rawm fare nedir hocam? ve biriniz zenith pro donanımı iyi diyor biriniz kötü tam anlayamadım. realtek daha iyi bile olsa nordic de iyi değil miydi hep övüldüğünü görüyorum

Nordic iyi ama Realtek genel anlamda bir adım daha önde bir MCU, en azından Nordic 52 serisine göre. RAWM Wraith'te satılan bir marka Amazon'da yok. Bu butcede en iyi mousedir normalde.

Nordic iyi ama Realtek genel anlamda bir adım daha önde bir MCU, en azından Nordic 52 serisine göre. RAWM Wraith'te satılan bir marka Amazon'da yok. Bu butcede en iyi mousedir normalde.
hocam o bana küçük gelir büyük mouse seviyorum ve amazondan olmalı gibi duruyor. bu senaryoda ne dersiniz? a5 ultra da yeterli bir tercih midir sizce

a5 ultra da biraz küçükmüş sanırım. zenith pro çok mı kötüdür peki? o büyük diye biliyorum

Boyutu A5 Ultra ile birebir. Dareu A950 Pro fasonudur Zenith Pro.

Screenshot_20251118_202323_Brave.webp

A7 Ultra ile A5 Ultra karşılaştırmasıda böyle. 4mm boydan daha uzun A7 Ultra. Çok bir boyut farkı yok ama yan yana gayet hissediliyor fark. Dedigim gibi A5 Ultrada asla uzmez. Zenith Pro seçenek bile olamaz bunlar arasında.

Screenshot_20251118_202333_Brave.webp

Boyutu A5 Ultra ile birebir. Dareu A950 Pro fasonudur Zenith Pro.

Eki Görüntüle 202954

A7 Ultra ile A5 Ultra karşılaştırmasıda böyle. 4mm boydan daha uzun A7 Ultra. Çok bir boyut farkı yok ama yan yana gayet hissediliyor fark. Dedigim gibi A5 Ultrada asla uzmez. Zenith Pro seçenek bile olamaz bunlar arasında.

Eki Görüntüle 202953
yanlış bakmışım hocam güncel mouseum deathadder v3 hyperspeed ile aynı o zaman boyutları. a5 ultra sizce palm tutuşa uyar mı çünkü razer ergo mouse bildiğiniz gibi. ayrıca razer’dan sonra çok bi kalite farkı hissedilir mi