Ben de geçen ilk kez tuhaf bir şeye rastladım. Çoğu kez Amazon.tr'den alışveriş yaptım ve kargo firması hep aynı oldu, istinasız. Neyse, son alışverişim toplam 17.000 TL idi.
Satın alırken bir baktım, kargo süresi 6 güne çıkmış göründü ama normal şartlarda hep 3 günde bana kargo kavuşurdu; en kötü 4. gün, o da mobil bölge olduğum için ama her türlü, mesela bağlı olduğum varış şubesine 2. gün, en kötü 3. gün gelirdi, ben gidip alırdım o zaman istersem. Neyse, baktım Prime ve hızlı teslimat altında bilgi verilmiş. Prime ve hızlı teslimat ile kısacası +60 TL verirsem kargom her zamanki gibi 3 günde gelecekti.
Ben de kendi sitesinde kargo sürelerine baktım, daha sonra hemen aradım, canlı canlı bu durumun saçmalığını sordum. Neden site üzerinde tüm iller için 3 gün diye bilgi var? Orada neden bana görünen Prime ve hızlı teslimat için ücret bilgisi yok diye sordum.
Özür dilediler, sonra şikayet oluşturabiliriz diye konuştu. Ben de bunu yapan Amazon'un kendisi, pardon ben kimi şikayet edeceğim bu durumda, çünkü satıcı da Amazon, sitede Amazon. Bu sefer de bana ilgili departmanlara mesaj atıp bilgilendireceğiz efendim dedi. Amazon'da seviyesini düşürürse yazık gerçekten.