RTX 4070 veya RTX 4070 Ti, 1080p ve 2K monitörlerinizle mükemmel uyum sağlar ve Ryzen 7 5700X3D işlemcinizle çok iyi bir performans sunar.
RTX 4080, daha fazla güç ve 4K oyun deneyimi istiyorsan ideal bir seçenek olur.
Her iki kart da PCI-e 3.0 ile uyumlu olduğundan, anakartınızla herhangi bir uyumsuzluk yaşamazsın.

EX versiyonundan iyi olduğunu biliyordum ama Gigabyte’dan da iyiyse güzel haber.
RTX 4070 veya RTX 4070 Ti, 1080p ve 2K monitörlerinizle mükemmel uyum sağlar ve Ryzen 7 5700X3D işlemcinizle çok iyi bir performans sunar.
RTX 4080, daha fazla güç ve 4K oyun deneyimi istiyorsan ideal bir seçenek olur.
Her iki kart da PCI-e 3.0 ile uyumlu olduğundan, anakartınızla herhangi bir uyumsuzluk yaşamazsın.
4080’in sistemimle uyumlu olduğunu sanmıyorum. 4070 sersileri evet ama aradığım şey marka ve modeli :)

Ex versiyonundan iyi olduğunu biliyordum ama Gigabyte'dan da iyiyse güzel haber.

4080'in sistemimle uyumlu olduğunu sanmıyorum. 4070 sersileri evet ama aradığım şey marka ve modeli :)

Uyumludur.

RTX 4080, MSI B450 Tomahawk Max anakartınızla uyumludur. Çoğu kullanım senaryosunda herhangi bir sorun yaşamazsın ancak PCI-e 3.0 bağlantısı nedeniyle en yüksek potansiyel performansı elde edemeyebilirsin güç kaynağınız ve soğutma sisteminiz de uyumlu. Burada tamam mıyız?

MSI GeForce RTX 4070 Gaming X Trio: Yüksek soğutma kapasitesi ve oyun performansıyla tanınan MSI, RTX 4070 için sağlam bir seçenek sunuyor.

ASUS ROG STRIX RTX 4070 OC: Yüksek hız aşırtma kapasitesine sahip, soğutma sistemi oldukça verimli ve tasarımı şık.

Gigabyte GeForce RTX 4070 Eagle: Daha uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar için iyi bir tercih, yine yüksek performans ve sağlam soğutma sunuyor.

MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming X Trio: MSI'ın bu modeli, yüksek soğutma ve stabil performans sunuyor.

Zotac GeForce RTX 4070 Ti AMP Extreme AIRO: Yüksek kaliteli soğutma ve RGB aydınlatma ile şık bir seçenek.

ASUS TUF gaming RTX 4070 Ti: Sağlam yapı kalitesi ve uzun süreli kullanım için dayanıklılık sunan bir başka iyi model.

MSI GeForce RTX 4080 Suprim X: En iyi soğutma ve performansı sunan MSI modelidir, oldukça sessiz ve verimli çalışır.

ASUS ROG STRIX RTX 4080 OC: ASUS'un en üst düzey performans kartı, overclock potansiyeli ile öne çıkıyor.

Gigabyte GeForce RTX 4080 Gaming OC: Sağlam soğutma ve yüksek performans sunan, fiyat/performans açısından iyi bir seçenek. Hangisi senin için iyi bir seçenekse incele.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumludur.

RTX 4080, MSI B450 Tomahawk Max anakartınızla uyumludur. Çoğu kullanım senaryosunda herhangi bir sorun yaşamazsın ancak PCI-e 3.0 bağlantısı nedeniyle en yüksek potansiyel performansı elde edemeyebilirsin güç kaynağınız ve soğutma sisteminiz de uyumlu. Burada tamam mıyız?

MSI GeForce RTX 4070 Gaming X Trio: Yüksek soğutma kapasitesi ve oyun performansıyla tanınan MSI, RTX 4070 için sağlam bir seçenek sunuyor.

ASUS ROG STRIX RTX 4070 OC: Yüksek hız aşırtma kapasitesine sahip, soğutma sistemi oldukça verimli ve tasarımı şık.

Gigabyte GeForce RTX 4070 Eagle: Daha uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar için iyi bir tercih, yine yüksek performans ve sağlam soğutma sunuyor.

MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming X Trio: MSI'ın bu modeli, yüksek soğutma ve stabil performans sunuyor.

Zotac GeForce RTX 4070 Ti AMP Extreme AIRO: Yüksek kaliteli soğutma ve RGB aydınlatma ile şık bir seçenek.

ASUS TUF gaming RTX 4070 Ti: Sağlam yapı kalitesi ve uzun süreli kullanım için dayanıklılık sunan bir başka iyi model.

MSI GeForce RTX 4080 Suprim X: En iyi soğutma ve performansı sunan MSI modelidir, oldukça sessiz ve verimli çalışır.

ASUS ROG STRIX RTX 4080 OC: ASUS'un en üst düzey performans kartı, overclock potansiyeli ile öne çıkıyor.

Gigabyte GeForce RTX 4080 Gaming OC: Sağlam soğutma ve yüksek performans sunan, fiyat/performans açısından iyi bir seçenek. Hangisi senin için iyi bir seçenekse incele.
Zotac mı? Bu markadan uzak durmam gerektiğini düşünüyorum. Techolay ailesinde bu markayi öneri olarak yazan ilk kişisiniz :)

Beyaz isterseniz.

Beyaz isterseniz.

Galax sg daha bir güven veriyor hocam.

Yalnız benim merak ettiğim anakartım MSI B450 Tomahawk Max anakartın PCI gen 3 slotlara sahip diye biliyorum. 4000 serisi ekran kartlarına tam performans verebilecek mi?

Galax sg daha bir güven veriyor hocam.

Yalnız benim merak ettiğim anakartım MSI B450 Tomahawk Max anakartın PCI gen slotaları 4000 serisi ekran kartlarına tam performans verebilecek mi? Yanlış hatırlamıyorsam PCI-e gen 3 bu anakart.

Colorful iGame Ultra modeli normalde markanın Battle ex yani en giriş modelinin bir üstü oluyor. Bunların üstünde neptune>vulcan>advanced gibi modeller var. Gigabyte eagle gibi bir model diyebilirim. Bazen iyi bazen kötü bir model yani. Bu modelin soğutması gayet iyi ama malzeme kalitesi nasıl bilmiyorum. Faz sayısı ve kullanılan drmos nedir bilgim yok. İncelemesini de bulamadım. Yine de segmentine göre gayet iyi bir model. Eğer beyaz bir sistem kurulacaksa Galax yerine tercih etmekte bir yanlışlık olmaz. Ama siyah sistemde kullanılacaksa ve ekstra para verilecekse mantıklı bir model değil. Palit GameRock bütçesine göre gayet iyi bir iş çıkartıyor. O modelde alınabilir.
4070 Ti tier List'te giriş seviyede yer alıyor.

Evet PCI-e 3.0 X16 destekliyor. Yalnız 4070 Ti super X4 veya X8 veriyolunu kullanmadığı için çok az performans kaybı yaşarsınız.

Arkadaşlar selam, mevcut ekran kartımı artık satmayı düşünüyorum MSI 2060 Super Gaming X. Yerine alabileceğim uyumlu kart ne olabilir bu sistemde?

Anakart: MSI B450 thomahawk Max.
CPU: Ryzen 7 5700X3D.
Soğutucu: İclue H150 Elite 320mm.
PSU: Cougar 850W 80+ Gold.
RAM: 32 GB DDR4 Dual kit.
Monitörler: 1080p ve 2K monitör.

Sistem özelliklerime uygun, RTX 40xx serisi ekran kartları için tavsiyesi istiyorum. Super - Ti - super Ti artık hangisi uyumlu ve sorunsuz olacaksa.
Şimdiden fikir verenlere teşekkürler.
4070Tİ-S veya 7700XT olabilir.

Colorful iGame Ultra modeli normalde markanın Battle ex yani en giriş modelinin bir üstü oluyor. Bunların üstünde neptune>vulcan>advanced gibi modeller var. Gigabyte eagle gibi bir model diyebilirim. Bazen iyi bazen kötü bir model yani. Bu modelin soğutması gayet iyi ama malzeme kalitesi nasıl bilmiyorum. Faz sayısı ve kullanılan drmos nedir bilgim yok. İncelemesini de bulamadım. Yine de segmentine göre gayet iyi bir model. Eğer beyaz bir sistem kurulacaksa Galax yerine tercih etmekte bir yanlışlık olmaz. Ama siyah sistemde kullanılacaksa ve ekstra para verilecekse mantıklı bir model değil. Palit GameRock bütçesine göre gayet iyi bir iş çıkartıyor. O modelde alınabilir.
4070 Ti tier List'te giriş seviyede yer alıyor.

Evet PCI-e 3.0 X16 destekliyor. Yalnız 4070 Ti super X4 veya X8 veriyolunu kullanmadığı için çok az performans kaybı yaşarsınız.

Evet sistem siyah ve mevcut haliyle sadece GPU değişecek o yüzden renkten ziyade malzeme kalitesi, performans ve sorun çıkartmayacak GPU arayışındayım. PCI-e 3 olmasına rağmen 4070 Ti Super gibi kartları kullana bileceğim doğru mu anlıyorum?

Evet sistem siyah ve mevcut haliyle sadece GPU değişecek o yüzden renkten ziyade malzeme kalitesi, performans ve sorun çıkartmayacak GPU arayışındayım. PCI-e 3 olmasına rağmen 4070 Ti super gibi kartları kullana bileceğim doğru mu anlıyorum?

PCI-e 3.0 olduğu için %2-3 performans kaybı yaşarsın sadece. Kullanabilirsin sorun olmaz. RTX 4060 ve RTX 4060 Ti gibi kartlar PCIe X8 veriyolunu kullandığı için bir miktar kayıp oluyor. 4070 ve üstü kartlar X16 kullandığı için çok çok az performans kaybı mevcut.
RTX4090 bile kullanabilirsin.

Son düzenleme: