Makaleler
104
Yer
İstanbul
AMD Adrenalin 25.8.1, yapay zeka (YZ) iş yüklerini geliştirmeye odaklanan büyük bir yükseltmeyle gelecekmiş. Bu sürücü güncellemesi, Windows'ta 128 milyar parametreye kadar çok büyük dil modellerini (LLM) çalıştırma desteğini etkinleştirecek. Güncelleme, AMD Değişken Grafik Belleği (VGM) özelliğini açarak Ryzen AI Max+ 395 128GB sistemlerdeki 96 GB VGM'nin tam kapasiteyle kullanılmasını sağlıyor. Bu da Vulkan llama.cpp ve LM Studio yazılımlarıyla daha bellek yoğun YZ görevlerinin gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. Böylece Ryzen AI Max+ 395, Meta'nın Llama 4 Scout 109B modelini tam görüş ve çoklu bağlam işleme (MCP) desteğiyle çalıştırabilen dünyadaki ilk Windows YZ işlemcisi konumuna geliyor.

25.8.1 sürücüsü, daha önce beklenen 25.7.1'in yerini alacak ve mevcut önizleme sürücülerine göre iyileştirmeler sunan bir sonraki ana WHQL sürümü olması bekleniyor. Bilinen sorunlara yönelik düzeltmeleri içermeye devam edecek olsa da, asıl öne çıkan özelliği, AMD Ryzen AI işlemciler kullanan Windows YZ sistemlerine bu yeni YZ yeteneklerini kazandırması.

Özetle, AMD Adrenalin 25.8.1’in temel özelliği, YZ desteğini önemli ölçüde genişletmesi. Belirli Ryzen AI donanımlarında büyük ölçekli YZ modellerinin çalıştırılmasını ve gelişmiş VGM kullanımını mümkün kılarken, sürücü optimizasyonları ve düzeltmelerini de beraberinde getiriyor.

Sayın Recep Baltaş AMD ekran kartınız 9070XT ile ilgili deneyimlerinizi anlatacağınız videoyu bekliyorum. Bir videoda böyle bir söyleminiz olmuştu. Benim de kullandığım AMD ürünleri olmuştu. Merak ediyorum.