Makaleler
105
Yer
İstanbul
RX 9070 XT kartım bugün muhtemelen hakkın rahmetine kavuştuğu için ben deneyemeyeceğim ama siz deneyebilirsiniz yeni sürücüyü.

Yeni Oyun Desteği​

• Minecraft Dungeons II
  • Call of Duty®: Modern Warfare® 4 hikaye modu erken erişimi
  • The Witcher 3: Wild Hunt — Remastered
  • Gears of War: E-Day
  • CONTROL Resonant
  • Valor Mortis

Düzeltilen Sorunlar​

• Radeon™ RX 7000 serisi grafik ürünlerinde Final Fantasy VII Rebirth oynarken aralıklı sürücü zaman aşımı (driver timeout) yaşanması.
  • Radeon™ RX 6000 serisi grafik ürünlerinde Anında Yeniden Oynatma (Instant Replay) ve Çerçevesiz Bölge Yakalama (Borderless Region Capture) etkinken DirectX 12 modunda War Thunder oynarken aralıklı sürücü zaman aşımı yaşanması.
  • Resonance: A Plague Tale Legacy'de Kare Oluşturma (Frame Generation) devre dışı bırakıldıktan sonra Anti-Lag 2'nin AMD Software: Adrenalin Edition'da inaktif olarak görünmesi.
  • Radeon™ RX 9000 serisi grafik ürünlerinde HITMAN™ World of Assassination oynarken aralıklı sürücü zaman aşımı veya sistem donması yaşanması.

Bilinen Sorunlar​

• HuggingFace ve GitHub'a erişimin sınırlı olduğu bazı bölgelerde AI Bundle bileşenleri yüklenirken kurulum hatası yaşanması.
  • Windows® 10 sistemlerde sürücü kurulumundan sonra AMD Smart Access Memory'nin devre dışı kalması.
  • Radeon™ RX 7000 serisi grafik ürünlerinde Assassin's Creed Black Flag Resynced oynarken aralıklı uygulama çökmesi veya sürücü zaman aşımı yaşanması.
  • Radeon™ RX 5000 serisi grafik ürünlerinde War Thunder oynarken aralıklı sürücü zaman aşımı yaşanması. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların AMD Software: Adrenalin Edition 26.9.1 sürümünü yüklemeleri önerilir.
İndirin: https://www.amd.com/en/support/down...eon-rx-9000-series/amd-radeon-rx-9070-xt.html

NVIDIA 8 GB kartları hiç olmazsa 10 GB yapıp satsa giriş segmentte rakipsiz olacak. Sırf 8 GB VRAM yetmediği için 5060'ı sattım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla ne Linux ne de Windows'ta karttan görüntü alabiliyorum. Test editörüm de şahit. Ve ben karta hiçbir şey yapmadım.
Çok garip de görünse, geçenlerde iş yerimde eski Gigabyte anakartlı PC var. Ekran kartını bir arkadaşıma vermiştim denemelik. Geri getirip taktım, inat etti çalışmayacağım diye. Kasa çalışıyor ama kart ölü resmen. Aklıma çok garip bir şey geldi.

PCI yuvalarının altında bir tane daha X16 gibi yuva var ama ekran kartı için değil. Ona taktım ve ekran kartı çalıştı. Sonra çıkarıp orijinal yerine taktım yukarı ve mutlu son şu anda bile çalışıyor.

Bir daha çıkarırsam namerdim. :hehehe:

Son düzenleyen: Moderatör:
Driver çıkmadan önce oyun böyleymiş. :hehehe:

imagex.webp

imagex1.webp