İyi sosyaller. Dün ilk AMD sistemimi topladım, ilk kez AMD ekran kartı kullanıyorum. Yazılımında kapatılması veya açılması gereken bir ayar var mı önerdiğiniz? Ya da farklı bir şeyde vb.

Sistem: R7 9700X, RX 9070 XT.

Yapmanız gereken pek önemli bir şey yok. Kart ısınıyorsa UV tersi ise OC yaparsınız.

Cark menusu > Ekran kismindan renk derinliginizi monitorunuze uygun olarak ayarlayin derim. Ilk yaptigim sey oluyor, cunku genelde 10 bit olarak yanlis algiliyor GPU. Acik degilse ve monitorunuzde varsa, FreeSync'i de burdan acabilirsiniz.

Bunun disinda Oyun > Grafikler menusunde Frame Generation upgradeini de acabilirsiniz. Bunu global olarak acmanizda sakinca yok.

Performans sekmesinden ''Ozel'' secip, isterseniz fan egrisi yapabilir ve guc limitini de ayarlayabilirsiniz.

Baska bir ayar da aklima gelmiyor acikcasi. Hayirli olsun.

Hyper RX moduna al. Fluid Motions zımbırtısını kapat.

Ekranda yanıp sönme sorunu oluyorsa da buradaki ayarları bu şekilde yap:

Ayarlar>Ekran

1789036239768.webp

HYPR-RX modunu onermem. Inanilmaz bos ve balon bir ozellik, butun oyunlariniz vazelin surmus gibi rezalet duracaktir. Her zaman ''Default'' modunu kullanmalisiniz, Radeon Software'i ilk actiginizda cikan ekranda da ''Atla'' tusunu kullanin. HYPR-RX modunun varligi bile israf acikcasi.

UV onerisi guzel bu arada ancak Navi 3 ve 4 GPU'larda Navi 1 ve 2 GPU'larin aksine sadece voltaj kisarsaniz, GPU'nuz daha fazla boostlamaya baslar ve bu yuzden de dereceleriniz azalmak yerine artabilir. Voltaji kisarken, ayni zamanda power limit kismalisiniz. UV oncesi aldiginiz frekanslara ulasabildiginizi gordugunuz an power limit kismayi birakin. Burada yanlis bir bilgi yok, UV yapinca derece dusmesini beklemek en normal beklenti, sadece Navi 3 ve 4'de mimarisel bir istisna var.

GPU olceklemeyi de asiri gerekmedikce kullanmayin. Varsayilan olarak zaten kapali geliyor ve bunun mantikli sebepleri var. En buyuk sebebi, monitorler artik yeterince iyi, hatta GPU'nuzdan daha hizli scaling zaten yapabiliyor. Ekraninizda flicker yasiyorsaniz once MPO falan kapatmayi denersiniz, muhtemelen cozer. Dogmamis bebege kiyafet dikmeyelim, sorun yasarsaniz o zaman bakilir ona. Sahsen hic GPU olcekleme acmak zorunda kalmadim.

Standart modda kullan. İstersen UV yapabilirsin. FSR dışı her ayarı kapatabilirsin. RX mod, Eco mod falan filan hiçbir işe yaramıyorlar. Uzun zamandır gördüğüm en boş seçenekler.

Ben anti lag açıyorum sadece, halen var mı o sorun bilmiyorum ama Valorant'da ilk 15 dk falan takılmaya sebep oluyordu bende düzeliyordu sonradan.