Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Recep Bey merhaba

Bir sistem topladım, bileşenleri:
  • Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: MSI Project Zero B650M
  • Ekran kartı: PNY RTX 5070
  • RAM: Lexar 2*16 6000 MHz
Sistemi ilk kurduğumda DRAM ışığı yeşil sabit yanıyordu. Daha sonra tek RAM ile BIOS ekranına ulaştım. MSI sitesinden güncel sürümü indirdim. Sonra M-Flash ile güncelledim. Sisteme ekran kartından görüntü veremedim. İşlemciden görüntü verdim. HDMI kablo ile TV'ye bağladım. Sonrasında Windows 11 Pro yükledim ve masaüstüne ulaştım. Daha sonra AMD chipset kurdum. Kurulum sonunda restart istedi, restart attığımda TV'de görüntü yok. PC fanları, RGB'ler çalışıyordu. Şu an görüntü gelmiyor, BIOS'a girebiliyorum. Ekran kartından görüntü alamıyorum. Bir çözüm öneriniz var mı acaba?

Saygılar, teşekkürler

Selamlar,

İki sorun yaşıyorsunuz. Adım adım gidelim:
  • İlk sorun ekran kartından görüntü alamamanız: BIOS güncelleme sonrası bu düzelmiş olabilir.
  • İkinci sorun, chipset güncelleme sonrası BIOS'tan sonra görüntü alamamanız. Bu sorun da GPU'nun sürücü güncelleme sonrası TV'ye daha yüksek Hz ile görüntü vermesi.
BIOS'u güncellediğiniz için artık harici ekran kartınızıdan görüntü alabilirsiniz bence. Dahili ile TV'den görüntü almak için ise sistemi güvenli modda açmanız ve GPU sürücüsünü silmeniz gerekebilir.