AMD de DLSS5 gibi bir şey getirebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oğuz sasi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 399
  • Etiketler Etiketler
    amd
Getirebilir mi evet getirebilir. Çok iyi çalışmasa DLSS wrapper dalgası AMD'de de çalışıyor şu anda ama çok iyi çalışmıyor. Hani pek çalışamıyor.

Mutlaka gelecektir. AMD Rx9000 serisi kartlara gelen Redstone güncellemesi ile temelde nöral rendering/ AI tabanlı grafik işleme altyapısının temellerini attı zaten.

Nvidia'ya kıyasla gecikmeli gelir ama mutlaka gelir.

DLSS 5 çığır açıcı bir teknoloji eski yeni birçok oyunun çehresini ciddi manda değiştiriyor. Benim asıl düşündüren acaba yeni nesil konsollar bu teknolojiyi destekleyecek mi ?

AMD her nesilde bir şeylerin temelini atıyor zaten. RDNA 3’te de AI hızlandırıcıları koyduk, temeli attık dediler. Sonuç ne oldu..

Ben pek öyle düşünmüyorum. Nvidia RTX 2000 serisi 7-8 yıllık kartlara dahi bugün DLSS 4.5 desteği sunarak can suyu oluyor. Kullanıcılarını güncel teknolojilerden mahrum bırakmıyor. AMD'ye bakıyorsun gelen ciddi tepkiler olmasa Rx 5000 ve 6000 serisi kartlara çoktan sürücü desteğini kesmişti.

Bu gördüğümüz teknolojiler aslında henüz emekleme aşamasında. Bugün 5090 gibi ekstrem seviye bir kartta bile tam anlamı ile randıman alınamıyor veya verimli çalışmıyor olabilir ancak zamanla gelişip standart hale gelecek.

AMD her nesilde bir şeylerin temelini atıyor zaten. RDNA 3’te de AI hızlandırıcıları koyduk, temeli attık dediler. Sonuç ne oldu..
Daha şimdiden DLSS 5 grafik teknolojileri açısından mihenk taşı oldu demek yanlış olmaz herhalde. Üstelik bu teknoloji henüz geliştiriciler tarafından kullanılmaya başlanmadı bile asıl potansiyelini görmedik.

AMD alternatif bir çözüm üretmek zorunda. AMD benzer yetenekleri oyunlarda sunamazsa tamamen Nvidia'nın gölgesi altında kalır.

Son düzenleme:

Bende böyle düşünmüyorum maalesef. Aksine nvidia kendi kullanıcısına eziyet eden firmanın ta kendisidir.

DLSS3 ile Frame Gen çıkarttılar 2/3. nesil kartları üvey evlat muamalesine düştü. AMD destekli Frame Gen açabildik ya da lossless scaling vb. bağımsız geliştiriciler sayesinde kullandık.

DLSS4 ile MFG çıkarttılar en çok bu kartların ihtiyacı olmasına rağmen yine 2/3. nesil üvey evlat oldu. 4.5 geldi kalite arttı eyvallah ama fps'ler düştü.

Şimdi DLSS5 çıkarttılar yine kendisinden önceki nesillere destek sunmayan bir teknoloji. Ha ne oldu bağımsızların eline düşüldü ve tüm seride aktif edilebilecek şekilde tekrardan yayımladılar.

Yani kimse kusura bakmasın ama kendi kullanıcısını teknolojilerinden bu kadar mahrum bırakan bir firma varken nasıl oluyor da mahrum bırakmıyor oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…