Getirebilir mi evet getirebilir. Çok iyi çalışmasa DLSS wrapper dalgası AMD'de de çalışıyor şu anda ama çok iyi çalışmıyor. Hani pek çalışamıyor.
Amd ya tutku yaGetirebilir mi evet getirebilir. Çok iyi çalışmasa DLSS wrapper dalgası AMD'de de çalışıyor şu anda ama çok iyi çalışmıyor. Hani pek çalışamıyor.
AMD her nesilde bir şeylerin temelini atıyor zaten. RDNA 3’te de AI hızlandırıcıları koyduk, temeli attık dediler. Sonuç ne oldu..Mutlaka gelecektir. AMD Rx9000 serisi kartlara gelen Redstone güncellemesi ile temelde nöral rendering/ AI tabanlı grafik işleme altyapısının temellerini attı zaten.
Nvidia'ya kıyasla gecikmeli gelir ama mutlaka gelir.
DLSS 5 çığır açıcı bir teknoloji eski yeni birçok oyunun çehresini ciddi manda değiştiriyor. Benim asıl düşündüren acaba yeni nesil konsollar bu teknolojiyi destekleyecek mi ?
Ben pek öyle düşünmüyorum. Nvidia RTX 2000 serisi 7-8 yıllık kartlara dahi bugün DLSS 4.5 desteği sunarak can suyu oluyor. Kullanıcılarını güncel teknolojilerden mahrum bırakmıyor. AMD'ye bakıyorsun gelen ciddi tepkiler olmasa Rx 5000 ve 6000 serisi kartlara çoktan sürücü desteğini kesmişti.Yapay zeka keşfedilmeseydi keşke.
Oyun yapımcıları native olarak her şeyi görsel açıdan iyi tasarlasaydı, kas gücüyle hem performanslı oynardık oyunları hem de bu gibi gereksiz tartışmaları yapmazdık.
5090 ile DLSS 5 ile 25 FPS alacağımıza, oyun motoruyla tasarlanan görselde 90-120 FPS alırdık.
Adamlar durmadan düşünüyor, ne yapalım diye sistemleri eksiltelim, yenisini alsınlar.
Daha şimdiden DLSS 5 grafik teknolojileri açısından mihenk taşı oldu demek yanlış olmaz herhalde. Üstelik bu teknoloji henüz geliştiriciler tarafından kullanılmaya başlanmadı bile asıl potansiyelini görmedik.AMD her nesilde bir şeylerin temelini atıyor zaten. RDNA 3’te de AI hızlandırıcıları koyduk, temeli attık dediler. Sonuç ne oldu..
Ben pek öyle düşünmüyorum. NVIDIA RTX 2000 serisi 7-8 yıllık kartlara dahi bugün DLSS 4.5 desteği sunarak can suyu oluyor. Kullanıcılarını güncel teknolojilerden mahrum bırakmıyor. AMD'ye bakıyorsun gelen ciddi tepkiler olmasa RX 5000 ve 6000 serisi kartlara çoktan sürücü desteğini kesmişti.
Bu gördüğümüz teknolojiler aslında henüz emekleme aşamasında. Bugün 5090 gibi ekstrem seviye bir kartta bile tam anlamı ile randıman alınamıyor veya verimli çalışmıyor olabilir ancak zamanla gelişip standart hale gelecek.