Selamlar, yeni PC bakıyorum. AMD ekran kartlı PC'ler çok daha uyguna geliyor. Tavsiye eder misiniz? Yeni serisi iyi mi? Eskisi gibi sorunlu mu?

Selam, yeni PC bakıyorum. AMD ekran kartlı PC'ler çok daha uyguna geliyor. Tavsiye eder misiniz? Yeni serisi iyi mi? Eskisi gibi sorunlu mu?

Red Devil 9070 XT kullanıcısıyım daha memnun olamazdım o seviye. Sorunlar kesinlikle çok daha azaltıldı ama NVIDIA'da da olduğu gibi hiç yaşamayacaksım diye bir şey yok. CUDA çekirdeği gerektirecek şeyler kullanmıyorsan almamak için hiçbir neden yok. Fakat Sapphire kaynaklı sorunlar var mış onlar hakkında yorum yapamıyorum. Şöyle küçük bir inceleme yaptım belki yardımcı olur.Ben sorun yaşadım diyen arkadaşlar da incelememdeki reddit postundaki çözümleri sırayla denesin sorun kalacağını sanmıyorum.

Yıllarca NVIDIA ekran kartı kullanmış biri olarak birkaç ay önce ilk defa AMD bir kart aldım, RX 7600 8 GB olan modeli aldım.
Açıkçası büyük bir sorun yaşamadım ama ufak tefek bazı sorunlar olabiliyor, mesela V-Sync ayarı oyunlarda kare hızını sabitleyen bir teknolojidir ama AMD ayarları biraz kurcaladıktan sonra bu ayarda sorun yaşadım, FPS sabitlemesi bozuldu, sonra ayarların hepsini sıfırladım ve öyle düzeldi. Genel olarak memnunum diyebilirim ama bütçenizi genişletme şansınız varsa NVIDIA alın, çünkü halen çoğu oyun ve program NVIDIA'ya daha optimize.

Yıllarca NVIDIA ekran kartı kullanmış biri olarak birkaç ay önce ilk defa AMD bir kart aldım, RX 7600 8 GB olan modeli aldım.
Açıkçası büyük bir sorun yaşamadım ama ufak tefek bazı sorunlar olabiliyor, mesela V-Sync ayarı oyunlarda kare hızını sabitleyen bir teknolojidir ama AMD ayarları biraz kurcaladıktan sonra bu ayarda sorun yaşadım, FPS sabitlemesi bozuldu, sonra ayarların hepsini sıfırladım ve öyle düzeldi. Genel olarak memnunum diyebilirim ama bütçenizi genişletme şansınız varsa NVIDIA alın, çünkü halen çoğu oyun ve program NVIDIA'ya daha optimize.

Optimize işine katılıyorum ama zamanla AMD yönünde ilerlemeler de olacaktır çünkü bu seri AMD fazlasıyla sattı. DLSS açısından ise katılmıyorum optiscaler oyunlara entegre edilene kadat FSR 4'ü gayet güzel götürür.