RTX 50 Super serisini bekleyin derim aceleniz yoksa.

Bütçesi 30-35 bandıysa beklemesinin anlamı yok. Düz 5070 30 bine satılıyor zaten.

Ben bu bütçede 9060 XT 16 GB tercih ederim. Asrock modeli fena durmuyor.

CUDA çekirdeği gerektirecek şeyler kullanmıyorsan almamak için hiçbir neden yok.

Yerine göre değişir. CUDA çekirdeği gerektirecek programların bazılarını kullanabiliyorsun. Örneğin Pytorch ve Tensorflow destekleniyor. Bunlarla Linux'ta lokal Stable Diffusion kurulabilir veya makine öğrenmesi yapılabilir.

Optimize işine katılıyorum ama zamanla AMD yönünde ilerlemeler de olacaktır çünkü bu seri AMD fazlasıyla sattı. DLSS açısından ise katılmıyorum optiscaler oyunlara entegre edilene kadat FSR 4'ü gayet güzel götürür.
Ben FSR DLSS gibi teknolojileri kullanmıyorum, sadece Rekabetçi oyunlar oynuyorum, kartın safe performansı önemli benim için. O yüzden 8GB olmasını da dert etmiyorum mesela, çünkü CS2,PUBG,Valorant gibi oyunlarda 8GB gayet yeterli.

Performans ve özellik bakımından eğer hedef oyunculuk ise kesinlikle alınır. Recep hocamın dediği gibi bu seride Sapphire dikkat edilmesi gerekiyor ama özellikle Pulse modeli sıkıntılı geliyor bana diğer modellerinde olağandışı bir sıkıntı görmedim. Gözünüzün korkmasına sebep bir durum yok eğer üründe donanımsal bir sıkıntı çıkarsa zaten ürünü taktığınız zaman tecrübe edersiniz direkt söker ve kanuni iade hakkınızı kullanıp iade edersiniz.

Cok sans isi. Cevremdeki AMD ekran karti kullanicilariyla konustugumda anladigim bi sey var, piyasadaki kartlarin ucte biri sorunlu ve eger sanssizsan, karti birden fazla kez alman gerekecek. Tabii ki ucte birinin sorunlu oldugunu kanitlayamam ama kendi tecrubemde XFX Mercury OC 9070XT problemli gelmisti, Amazon'dan aldigim icin iade etmekte zorlanmadim. Simdi Sapphire Nitro+ 9070XT var elimde, bir gram sorun yasamadim.
1759672172314.webp

Ancak dedigim gibi, sans isi fazlasiyla. Ben ikinci atista temiz karta denk geldim. Onun farkinda olarak almak lazim.
Problem yasadigim konu;

1759672320890.webp
1759672341737.webp

Iki kere aldigima dair gecmisi de yukarida bulabilirsiniz.

Performans ve özellik bakımından eğer hedef oyunculuk ise kesinlikle alınır. Recep hocamın dediği gibi bu seride Sapphire dikkat edilmesi gerekiyor ama özellikle Pulse modeli sıkıntılı geliyor bana diğer modellerinde olağandışı bir sıkıntı görmedim. Gözünüzün korkmasına sebep bir durum yok eğer üründe donanımsal bir sıkıntı çıkarsa zaten ürünü taktığınız zaman tecrübe edersiniz direkt söker ve kanuni iade hakkınızı kullanıp iade edersiniz.
Sapphire Pulse kullanıyorum, sadece fanı biraz ses yapıyor ilk çalışma anında, başka bir sorununu görmedim.