SSD

Uzman
Merhaba.
7700XT ekran kartım 7500 F işlemcim var. Daha yeni 1 ay oldu alalı. Lakin oyunlardan atma sorunu başladı. Herhangi bir hata vermeden anında kapanıyor oyunlar. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Olay görüntüleyicisine baktım, fakat herhangi bir hata vb. bir durum göstermiyor.
  • Anakartım Gigabyte A620M-H A620 soket.
  • RAM 1 X Corsair Vengeance LPX 32 GB (2x16 GB) 5200MHz DDR5 CL40.
  • PSU DeepCool PF750 750W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 5700XT varken de yapıyordu bunu direkt masaüstüne atıyordu birkaç oyunda. Sürücülerle alakalı bir durumdu, ekran kartını değiştirince düzelmişti. Görünüşe göre 7000 serisinde de sürücü sorunları var.

Eski bir sürücüye geri dönün. Spesifik oyunların Reddit ve Steam forumlarında 24.8.1 öneriliyor.

Sürücüye geri dönmeden önce şu an yüklü sürücüyü DDU ile kaldırın.

Diğer sürücü ve BIOS güncellemelerini de yapın. Mesela bu ay içinde bazı yeni sürücüler gelmiş.

2025-01-28_16-25.webp

Revision numarasını öğrenme:

2025-01-28_16-24.webp

LatencyMon testi de yapabilirsiniz. Kırmızı bir uyarı verirse ekran görüntüsü paylaşın. Ayrıca test bitince driver kısmının da ekran görüntüsünü atın.

Eski bir sürücüye geri dönün. Spesifik oyunların Reddit ve Steam forumlarında 24.8.1 öneriliyor.

Sürücüye geri dönmeden önce şu an yüklü sürücüyü DDU ile kaldırın.

Diğer sürücü ve BIOS güncellemelerini de yapın. Mesela bu ay içinde bazı yeni sürücüler gelmiş.

Eki Görüntüle 119329

Revision numarasını öğrenme:

Eki Görüntüle 119328

LatencyMon testi de yapabilirsiniz. Kırmızı bir uyarı verirse ekran görüntüsü paylaşın. Ayrıca test bitince driver kısmının da ekran görüntüsünü atın.

Dediklerinizi yaptım şu anda deniyorum umarım düzelir. Çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız ve vakit ayırdığınız için. BIOS güncellemesini yapmaktan korkuyorum açıkçası bir tek onu yapmayacağım. Çünkü elektrikler gitme olasılığı çok yüksek bulunduğum yerde. Ekstra olarak reset atmaya başladı bilgisayar. Mesela arkada Knight Online, Metin2 var. Fakat 1 adet Launcher bir de herhangi bir oyuna girdiğimde, oluyor. Sıcaklıkları da kontrol ediyorum. Phantom spirit 120 SE var. Fakat bu kadar sıcaklıklar yükselmezken şimdi yükselmeye başladı.