Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sanitarium

Çalışkan
Sapphire RX 7700XT kullanıyorum. Nedendir bilmiyorum ama bilgisayar durup dururken siyah ekrana düşüyor ve bilgisayarı yeniden başlattığımda ekran kartına ait driver silindiğini görüyorum. 750W bir PSU kullanıyorum. Bu sorunu bir türlü çözemedim. PSU 3-4 senelik bir PSU acaba tam olarak beslemediği için mi oluyor anlamadım. Çözüm konusunda desteklerinizi bekliyorum.

Çözüm
Tüm yazılanlar sonucunda;

• Mevcut driver güncel sürümün bir alt versiyon numarası ile değiştirildi.
  • Ekran kartına giden güç soketleri yedek kablolar ile değiştirildi.
  • İşlemci ısınma sorunu için macun yenilemesi yapıldı.

Bir süre de bu şekilde kullanacağım. Ayrıca farklı bir güç kaynağı ile deneme yaptıktan sonra oradan çıkan sonuçları da ayrıca yazarım.
Eline sağlık, bunlar da çözüm vermezse kesin PSU’nun kendisidir zaten.
Ekran kartı güç soketindeki temassızlık buna sebep olur, güç soketlerini sağ sol yer değiştirin, boşta güç soketi varsa onunla değiştirmeniz daha iyi olur.

Soketleri çıkarınca içlerini kontrol edin, hasar almış olabilir.

Bir süre de bu şekilde kullanacağım. Ayrıca farklı bir güç kaynağı ile deneme yaptıktan sonra oradan çıkan sonuçları da ayrıca yazarım.

Eline sağlık, bunlar da çözüm vermezse kesin PSU’nun kendisidir zaten.

Çözüm
İlginç, sokette bir problem yoksa teknik anlamda bilgi eksikliğim var demektir. Mesela yukarıda birisi, bu dalgalanmanın soketten de (eksik bağlantı) olabileceğini söylemiş. Ya da belki de kartın üzerindeki sensörler aldatıyor. Programlar arasında bile farklı değerler görmek mümkün. Emin değilim.
Evet, anakart da etkileyebiliyor mesela.

29 Ağustos tarihinden bu yana herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Özellikle işlemci macun değiştirdikten sonra. Sorun acaba işlemci ısısı ile alakalı mıydı?