1 ay once "9070 XT mi, 5070 mi? Hangisi alınmalı?" diye konu acmıstım. Arkadaslarımın cogu AMD kullanıyor. (9070 XT, 9060 XT, 6800, 7700). Hepsinde ortak bir sorun var. Multiplayer oyun girince hepsinin FPS'i zamanla dusuyor ya da crash yiyip duruyorlar. Single oyunlarda sorun olmuyor da multide oluyor. Ben bununla ugrasamam diye 5070 aldım ve menmunum.
Hayır bir de arkadaslarım AMD'yi ovup duruyor. Hep oyundan crash yıyıp duruyorlar hep oyunu kotuleyıp duruyorlar, AMD'de bir sorun yokmuş gıbı davranıyorlar. Cok saçma gelıyor bana. Ben 2070S'ten gectım 5070'e, 2070S'te hiçbir sorun yasamadım. Crash, FPS dususu, mavi ekran falan.
Stabil bir performans istiyorsan NVIDIA alınmalı.
Kısa bir süre AMD kartı kullandım (6700XT). Andrealın uzerınden ayar cekıyorum, oyuna gırıyorum 1 gun sorun yok, 2. gun oyuna gırıyorum, oyun acılmıyor. Acılsa bıle crash yıyordum.
18 ay RX 7600 kullandım sorun yaşamadım, sattım RX 9070 aldım yine sorun yaşamıyorum.
Normalde bir NVIDIA bir AMD kart alırdım her iki markanın teknolojilerini denemek için.
Gariban dostudur, çok saplamaz. Sorunsuz değildir elbette fakat hangi marka sorunsuz?
En azından rakibi rekabetten çekildiği gibi +400$ zam yapacak kadar kullanıcıya saplama sevdalısı değil.
Yazılım anlamında geliştirilmeli, son sürümleri kötü çalışıyor. Geçen ay RX 5000 ve 6000 serisi için sürücü desteğini bitirdiler sonra aşırı tepki alınca geri getirdiler. O olaydan sonra AMD'ye güvenim %40 azaldı diyebilirim.
RX580'imde bir sene sonra black screen hataları olmaya başladı. 5 Boot'un 3'ünde ekran gelmiyordu. Bir gün komple gitti bir daha çalışmadı.
O güne kadar hep AMD kullandım. O günden sonra RTX 3060 ve RTX 5070 vs Allah'a şükür bir problem çıkmadı ikisinde de.
Bütçem yettiği sürece NVIDIA alırım. Bütçem yetmiyorsa masada %10, 15 FPS bırakacaksam gene NVIDIA alırım. Bir gün düzelirse tekrar dönerim AMD almaya. HD 2900XT'den beri amd/ati kullanan biri olarak söylüyorum.