Ben sistemimde 3 farklı AMD kart kullandım R7 240, RX 590 ve RX 6900 XT. Abi bir tek ben mi sorun yaşamıyorum, anlamıyorum vallahi :D
Bu sisteme 1080 Ti taktım görüntü almak için 1 saate yakın uğraştım AMD kart takıyorum tak çalıştır geliyor ama ne hikmetse NVIDIA takarken sorun yaşıyorum.
6900 XT, 3070 Ti parasına satılıyor, şaka gibi. 12K'ya 6900 XT buluyorum NVIDIA'ya gelince sapla babam, alıyorlar ne de olsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
9070 XT ile daha FSR4 açma gereği duyacağım oyuna denk gelmedim. RT açarsam o zaman ihtiyaç duyuyorum ama native olarak 4K'da Cyberpunk 2077 Ultra ayarlarda FSR4 vs. kapalıyken 60-70 FPS alıyorum. Ghost of Tsushima gibi bir oyunda her şeyi max yaptığımda upscale olmadan 80-90 FPS alabiliyorum. TLoU Part 2'de 4K Ultra ayarlarda 90-100 FPS alıyorum yani hiç ihtiyaç duymadım ama zevkine de olsa bazen FSR4 açıyorum kaliteyi de çok bozmuyor hatta hiç fark edemiyorum dibine girince minik fark oluyor ama oha be açmam demedim hiçbir zaman.

FSR4 desteği konusunda haklısınız evet DLSS kadar geniş bir yelpazeye sahip değil kesinlikle katılıyorum. Lakin 9070 XT orta seviye bir kart değil direkt üst seviye bir kart. RT ile işi olmayan birisine 4K'da 60 FPS üstü her oyunu oynatıyor. MFG içinse şunu diyebilirim isteseydim 5070 Ti alabilirdim ama sırf MFG için para verecektim ve aradaki %25'lik fiyat farkı çok ciddi 3-5K olsa fiyat farkına değer NVIDIA alırdım ama o dönemde bile 10K fiyat farkı vardı model bazında bakarsanız.

Nitro'yu 38K'ya aldım 9 ay taksitle. O dönemde 5070 Ti TUF - Gaming Trio - Ex Gamer 55K bandındaydı ve taksit seçeneği de yoktu taksiti geçtik diyelim. 55K ile 38K arasında bariz fiyat farkı var yani MFG için aradaki fiyat farkına değecek zerre bir şey yok zira MFG'yi de kullanacağın oyun sayısı belli ve MFG'nin çalışma prensibi de bazı senaryolarda çok vasat normal FG bile nadiren sıkabiliyorken MFG'nin düzgün çalışmasını beklemek hata tabii ki ama kötü mü kötü.

MFG'yi denedin mi derseniz elbette denedim ve rahatsız olduğum çok yeri oldu normal FG açıkçası FPS'e bakmazsanız çok daha iyi bir deneyim sunuyor bu demek değildir ki MFG kötü. Ancak ben deneyimledim ve boş bir şey olduğu varsayımına ulaştım gerekte görmedim aradaki fiyat farkıyla da PSU gibi bileşenlere yatırım yaptım ve elimde daha da para kalmış oldu.

NVIDIA'dan geçtim şahsen oldukça memnunum, sorunları yok diyemem ama şahsen ne bir sorun ne bir dert ne bir takılma. Hele ki masaüstünde donan NVIDIA'nın yanında...

AMD şöyle sorunlu böyle sorunlu ee NVIDIA sütten çıkmış ak kaşık değil. Yeni sürümünde renkleri bozdular, öncekilerinde saçma sapan takılmalar vardı. Son kullanıcısını kenara atan bir firmadan başka ne beklenirdi zaten kazıklayıp dursunlar.

Her neyse, AMD'nin şu anda NVIDIA'dan aşağı kalır yanı yok, fiyat politikasıyla da zaten belli ediyor. 30'a 9070XT alıyorum 40 küsurlük 5070 Ti'ye eş/iyi konumda oluyor. DLSS 4 dedin FSR4 var, dikkatli bakmadığın sürece çok da farkları yok. MFG var ekstra onu da kaç oyunda kullanacaksın... AMD redstone yolda DLSS'ye bir adım daha yaklaşıyor. Daha ne olsun yani, yavaş yavaş düzene sokuyorlar kendilerini, tak diye düzene sokacak halleri de yok.

Fazla para verip yazılım sorunuyla uğraşacağıma daha az verir uğraşırım daha iyidir. Zaten de öyle yaptım. :)
Masaüstünde arada bir ben de donma sorunu yaşıyorum. 4070 ti super. FG de kullanmıyorum gecikme bakımından rahatsız ediyor. Tek kullandığım DLSS ve DLAA. Eğer 3-4k fark varsa ben de Nvidia tercih ederim. Ama yaklaşık 10k fiyat farkı varsa AMD al geç. 7000 serisini teknoloji bakımından beğenmesem de 9000 serisi teknoloji bakımından iyi. Tek eksisi güç tüketimi.

9070 XT ile daha FSR4 açma gereği duyacağım oyuna denk gelmedim. RT açarsam o zaman ihtiyaç duyuyorum ama native olarak 4K'da Cyberpunk 2077 Ultra ayarlarda FSR4 vs. kapalıyken 60-70 FPS alıyorum. Ghost of Tsushima gibi bir oyunda her şeyi max yaptığımda upscale olmadan 80-90 FPS alabiliyorum. TLoU Part 2'de 4K Ultra ayarlarda 90-100 FPS alıyorum yani hiç ihtiyaç duymadım ama zevkine de olsa bazen FSR4 açıyorum kaliteyi de çok bozmuyor hatta hiç fark edemiyorum dibine girince minik fark oluyor ama oha be açmam demedim hiçbir zaman.

FSR4 desteği konusunda haklısınız evet DLSS kadar geniş bir yelpazeye sahip değil kesinlikle katılıyorum. Lakin 9070 XT orta seviye bir kart değil direkt üst seviye bir kart. RT ile işi olmayan birisine 4K'da 60 FPS üstü her oyunu oynatıyor. MFG içinse şunu diyebilirim isteseydim 5070 Ti alabilirdim ama sırf MFG için para verecektim ve aradaki %25'lik fiyat farkı çok ciddi 3-5K olsa fiyat farkına değer NVIDIA alırdım ama o dönemde bile 10K fiyat farkı vardı model bazında bakarsanız.

Nitro'yu 38K'ya aldım 9 ay taksitle. O dönemde 5070 Ti TUF - Gaming Trio - Ex Gamer 55K bandındaydı ve taksit seçeneği de yoktu taksiti geçtik diyelim. 55K ile 38K arasında bariz fiyat farkı var yani MFG için aradaki fiyat farkına değecek zerre bir şey yok zira MFG'yi de kullanacağın oyun sayısı belli ve MFG'nin çalışma prensibi de bazı senaryolarda çok vasat normal FG bile nadiren sıkabiliyorken MFG'nin düzgün çalışmasını beklemek hata tabii ki ama kötü mü kötü. MFG'yi denedin mi derseniz elbette denedim ve rahatsız olduğum çok yeri oldu normal FG açıkçası FPS'e bakmazsanız çok daha iyi bir deneyim sunuyor bu demek değildir ki MFG kötü. Ancak ben deneyimledim ve boş bir şey olduğu varsayımına ulaştım gerekte görmedim aradaki fiyat farkıyla da PSU gibi bileşenlere yatırım yaptım ve elimde daha da para kalmış oldu.
Bir tek ben mi FG kullanmıyorum ya? Bu MFG çok övülüyor ben 2-3 ayar kısıyorum FG açmak yerine. Akıcılık çok daha iyi oluyor. Zaten güncel oyunların hepsi belirli bir seviyenin üstünde gözüküyorlar. Görüntüye etki etmeyen ama FPS'yi düşüren çok fazla ayar var. 50-60 FPS aldığım oyunda 2-3 ayar kısmam yetiyor 60 FPS üstüne çıkmak için.

9070 XT ile daha FSR4 açma gereği duyacağım oyuna denk gelmedim. RT açarsam o zaman ihtiyaç duyuyorum ama native olarak 4K'da Cyberpunk 2077 Ultra ayarlarda FSR4 vs. kapalıyken 60-70 FPS alıyorum. Ghost of Tsushima gibi bir oyunda her şeyi Max yaptığımda upscale olmadan 80-90 FPS alabiliyorum. The Last of Us Part II'de 4K Ultra ayarlarda 90-100 FPS alıyorum yani hiç ihtiyaç duymadım ama zevkine de olsa bazen FSR4 açıyorum kaliteyi de çok bozmuyor hatta hiç fark edemiyorum dibine girince minik fark oluyor ama oha be açmam demedim hiçbir zaman.

FSR4 desteği konusunda haklısınız evet DLSS kadar geniş bir yelpazeye sahip değil kesinlikle katılıyorum. Lakin 9070 XT orta seviye bir kart değil direkt üst seviye bir kart. RT ile işi olmayan birisine 4K'da 60 FPS üstü her oyunu oynatıyor. MFG içinse şunu diyebilirim isteseydim 5070 Ti alabilirdim ama sırf MFG için para verecektim ve aradaki %25'lik fiyat farkı çok ciddi 3-5k olsa fiyat farkına değer NVIDIA alırdım ama o dönemde bile 10k fiyat farkı vardı model bazında bakarsanız.

Nitro'yu 38K'ya aldım 9 ay taksitle. O dönemde 5070 Ti TUF - gaming Trio - ex gamer 55k bandındaydı ve taksit seçeneği de yoktu taksiti geçtik diyelim. 55k ile 38k arasında bariz fiyat farkı var yani MFG için aradaki fiyat farkına değecek zerre bir şey yok zira MFG'yi de kullanacağın oyun sayısı belli ve MFG'nin çalışma prensibi de bazı senaryolarda çok vasat normal frame generation bile nadiren sıkabiliyorken MFG'nin düzgün çalışmasını beklemek hata tabii ki ama kötü mü kötü.

MFG'yi denedin mi derseniz elbette denedim ve rahatsız olduğum çok yeri oldu normal frame generation açıkçası FPS'e bakmazsanız çok daha iyi bir deneyim sunuyor bu demek değildir ki MFG kötü. Ancak ben deneyimledim ve boş bir şey olduğu varsayımına ulaştım gerek de görmedim aradaki fiyat farkıyla da PSU gibi bileşenlere yatırım yaptım ve elimde daha da para kalmış oldu.

Şunu anlatamıyorsun ki AMD piyasadan çekilsin diyenlere. AMD çekilsin NVIDIA kartlar en az 2 katlar zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstünde arada bir ben de donma sorunu yaşıyorum. 4070 ti super. FG de kullanmıyorum gecikme bakımından rahatsız ediyor. Tek kullandığım DLSS ve DLAA. Eğer 3-4k fark varsa ben de Nvidia tercih ederim. Ama yaklaşık 10k fiyat farkı varsa AMD al geç. 7000 serisini teknoloji bakımından beğenmesem de 9000 serisi teknoloji bakımından iyi. Tek eksisi güç tüketimi.

Bir tek ben mi FG kullanmıyorum ya? Bu MFG çok övülüyor ben 2-3 ayar kısıyorum FG açmak yerine. Akıcılık çok daha iyi oluyor. Zaten güncel oyunların hepsi belirli bir seviyenin üstünde gözüküyorlar. Görüntüye etki etmeyen ama FPS'yi düşüren çok fazla ayar var. 50-60 FPS aldığım oyunda 2-3 ayar kısmam yetiyor 60 FPS üstüne çıkmak için.
İşte aradığım yorum bu. FG bile açtığım yok adam akıllı, ihtiyaç duymuyorum zaten kart güçlü hani daha ne olsun. Takıldılar bi mfg mfg 3x/4x fps katlıyor, 60'ı 240 yapsan ne hikayeli oyunda 240fps görsem ne olur 60 görsem ne olur.

7000 serisini ben de beğenmiyorum ama 9000'de aştı kendini amd. Öncesinde forumda gören eden zaten bilir nvidiayı nasıl savunduğumu biliyor ona rağmen kenara attım ve bir gram özlediysem ne olayım.

Dediğin gibi fiyatlar ortada kazıklanmak isteyenlere kapı açık buyursunlar ben dandik model 5070 parasına çözdüğüm 9070xt pulse ile oldukça mutluyum darısı başınıza. :)

Şunu anlatamıyorsun ki AMD piyasadan çekilsin diyenlere. AMD çekilsin NVIDIA kartlar en az 2 katlar zaten.
Ben artık bu mevzuları tartışmaktan sıkıldım, istediğin kadar söyle anlamak istemiyorlar; ben de bu yüzden kendi hallerine bıraktım. Ben hangisi daha mantıklıysa onu alır geçerim. Yok o bunu demiş şu şunu demiş güvenilir değiller. Benim için RX 570 ve RX 6600xt sorunlu değildi. Aman aman iyi de değildi ama yeterliydi. Bahsedildiği gibi stutter, wattman falan yaşamadım. Yaşayan varsa da Nvidia geçsin. Piyasadan çekilirse Nvidia asıl o zaman aynı kartları overclocklayıp bize satar. Şu an yine iyi kötü teknoloji çıkartıyor. Bunu bile yapmaz. Bu yüzden sağ da sol da AMD bıraksın diyenler bir oturup düşünsün. Eğer yine de devam ediyorsa engeller geçerim. Elder Assassin bunlardan biri mesela.

Ben artık bu mevzuları tartışmaktan sıkıldım, istediğin kadar söyle anlamak istemiyorlar; ben de bu yüzden kendi hallerine bıraktım. Ben hangisi daha mantıklıysa onu alır geçerim. Yok o bunu demiş şu şunu demiş güvenilir değiller. Benim için RX 570 ve RX 6600XT sorunlu değildi. Aman aman iyi de değildi ama yeterliydi. Bahsedildiği gibi stutter, WattMan falan yaşamadım. Yaşayan varsa da NVIDIA geçsin. Piyasadan çekilirse NVIDIA asıl o zaman aynı kartları overclocklayıp bize satar. Şu an yine iyi kötü teknoloji çıkartıyor. Bunu bile yapmaz. Bu yüzden sağ da sol da AMD bıraksın diyenler bir oturup düşünsün. Eğer yine de devam ediyorsa engeller geçerim. Elder Assassin bunlardan biri mesela.

"Siyah ekranlar yenildimi kaaanksss" benim 6900XT'ye giriş sınıfı diyen var sebep? AMD çünkü. 3090 la saf güçte yarışıyor FSR vs açarsanda dengeler zaten ama gel gelelim yok girmiyor duymak istemiyorlar bende takmıyorum artık tartışmaya bile gerek yok. Sıkıntı yaşayanlarda bence sistemsel sıkıntı yaşıyorlar. Keşke piyasadan çekilsede 2 3 kat daha fazla fiyata satsalar akıllanırlar belki.

İşte aradığım yorum bu. Frame generation bile açtığım yok adamakıllı, ihtiyaç duymuyorum zaten kart güçlü hani daha ne olsun. Takıldılar bir MFG MFG 3x/4x FPS katlıyor, 60'ı 240 yapsan ne hikayeli oyunda 240FPS görsem ne olur 60 görsem ne olur?

7000 serisini ben de beğenmiyorum ama 9000'de aştı kendini AMD. Öncesinde forumda gören eden zaten bilir NVIDIA'yı nasıl savunduğumu biliyor ona rağmen kenara attım ve bir gram özlediysem ne olayım.

Dediğin gibi fiyatlar ortada kazıklanmak isteyenlere kapı açık buyursunlar ben dandik model 5070 parasına çözdüğüm 9070XT Pulse ile oldukça mutluyum darısı başınıza. :)

4070 Ti super kullanıyorum şu an, 9070XT ile arasında maalesef çok büyük farklar yok. Mafia The Old Country ve Black myth Wukong haricinde FPS sorunu yaşadığım bir oyuna denk gelmedim. Bir sonraki seriyi de pas geçerim yüksek ihtimal. Ondan sonrasına bakarız. :)

Ben artık bu mevzuları tartışmaktan sıkıldım, istediğin kadar söyle anlamak istemiyorlar; ben de bu yüzden kendi hallerine bıraktım. Ben hangisi daha mantıklıysa onu alır geçerim. Yok o bunu demiş şu şunu demiş güvenilir değiller. Benim için RX 570 ve RX 6600xt sorunlu değildi. Aman aman iyi de değildi ama yeterliydi. Bahsedildiği gibi stutter, wattman falan yaşamadım. Yaşayan varsa da Nvidia geçsin. Piyasadan çekilirse Nvidia asıl o zaman aynı kartları overclocklayıp bize satar. Şu an yine iyi kötü teknoloji çıkartıyor. Bunu bile yapmaz. Bu yüzden sağ da sol da AMD bıraksın diyenler bir oturup düşünsün. Eğer yine de devam ediyorsa engeller geçerim. Elder Assassin bunlardan biri mesela.

5000 serisi aslında OC'li 4000 serisi. 5090 hariç zira o iyi kart gerçekten. Ama onun altındaki tüm kartlar 4000 serisinin OC'li sürümü gibi sadece bellek yenilenmiş frekanslarla oynanmış hali. MFG dışında 4000 serisinden 5000 serisine geçmek için en az 5080 ile kapıyı açmak lazım ki en iyisi 5090'a geçmek yoksa bir şeye yaradığı yok valla :D

5000 serisi aslında OC'li 4000 serisi. 5090 hariç zira o iyi kart gerçekten. Ama onun altındaki tüm kartlar 4000 serisinin OC'li sürümü gibi sadece bellek yenilenmiş frekanslarla oynanmış hali. MFG dışında 4000 serisinden 5000 serisine geçmek için en az 5080 ile kapıyı açmak lazım ki en iyisi 5090'a geçmek yoksa bir şeye yaradığı yok vallahi :D

Aynen, agresif undervolt yaptığım halde oyunlarda sorun yaşamıyorum. Kartın %12 Power limit özelliği var. İstesem bellek + saat hızı + %12 Power limit ile FPS'yi artırırım.