Tamam uzatmayalım sensin hocam 10 yıllık 20 yıllık oyunlar da 8 GB VRAM kullananlara başarılar diliyorum.

Bir ekran kartını 8 GB VRAM var diye küçümseyemezsin 8 GB VRAM sınırda bir RAM miktarı olsa da halen yeterli. Ha ultrada açmasın oyunu high da açarsın ama açarsın. Sadece 2 k ve 4K çözünürlük için endişelerim var. Ancak dediğim gibi 8 GB VRAM'li ekran kartına 2 GB VRAM'li kart mumalesi yapamazsın ki çoğumuz 1080p çözünürlük kulandığımzı düşünürsek gayet yeterli gelir. Keza ben 8 GB VRAM'in 2K da bile yeterli olabileceğini düşünüyorum Ultra ayarlar olmasa da high için ideal gibi. Burada VRAM tabii önemli ama asıl önemli olan kartın gücüdür. Seninki GTX 750 Ti ile GTX 960 aynı güce sahip demek gibi bir şey ya da RX 580 ile RX 6600'ü aynı kefeye koymak gibi.
Bu arada önemli olan VRAM'den ziyade kartın teknolojisidir. GTX 750 Ti 4 GB'lık versiyonu daha güçlü o zaman senin mantığına göre demek istediğim gerçekte öyle bir şey yok yani. Ki GTX 960 için 2 GB ideal bir VRAM miktarı. Aslında bu kartın 3GB'lık versiyonu çıksa çok iyi olurdu bence. 4 GB VRAM fazla mesela o karta o dönem şartlarını göze alırsak.

Son düzenleme: