Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
40.000
Çözüm
7900XT ve XTX üzerinden örnek vermek gerekirse kas gücü olarak bir miktar daha güçlü ve VRAM eklenmiş modeller. NVIDIA'da olan Super serisi gibi düşünebilirsin.

Kart alacaksınız sanırım. 40 bin TL bütçe ile 9070 XT dururken şahsen ben 7900 XTX veya XT sürümü çok uygun bulmadıkça tercih etmezdim. Çünkü FPS olarak bazen yakın olsalar da arada mimari ve teknolojisel olarak çok fazla şey değişiyor.

7900XT ve XTX üzerinden örnek vermek gerekirse kas gücü olarak bir miktar daha güçlü ve VRAM eklenmiş modeller. NVIDIA'da olan Super serisi gibi düşünebilirsin.

Kart alacaksınız sanırım. 40 bin TL bütçe ile 9070 XT dururken şahsen ben 7900 XTX veya XT sürümü çok uygun bulmadıkça tercih etmezdim. Çünkü FPS olarak bazen yakın olsalar da arada mimari ve teknolojisel olarak çok fazla şey değişiyor.

Çözüm
XTX üretimden çıkan en kaliteli ve tam kapasite karttır tüm işlem birimleri aktiftir, en yüksek VRAM’e ve en geniş bit hızına sahiptir. XT ise aynı çipin bazı çekirdekleri fabrikada kapatılmış, bant genişliği daraltılmış ve frekansı düşürülmüş versiyonudur.

Her modelin XTX'i yok belirtmeliyiz. Düz modeller normal kullanıcı için, XT olanlar daha çok güç isteyenler için XTX olan tek model 7900XTX ise ekstra güç ve ekstra performans isteyen için.

Toparlıyorum :
Nvidia'nın Ti ve Ti-Super'i kafasında isimlendirmesidir. Daha gelişmiş modelleri belirtiyor.
Sadece RX 7900 XT de var bu yüzden pek üstüne düşülecek bir şey değil. İleride RX 9070 XTX falan çıkar ona bir şey diyemem.

RX 7900 (düzü yok, örnek verdim) < RX 7900 XT < RX 7900 XTX
RTX 4070 < RTX 4070 Ti < RTX 4070 Ti-S