Makaleler
7
Şu an herhangi bir net bilgi yok ama yabancı ve yerli haber kaynakları FSR 4.0'ın AI tabanlı olmasından ötürü sadece yeni nesil ekran kartlarında çalışacağını söylüyor. İlerleyen saatlerde AMD'nin yapacak olduğu CES 2025 canlı yayınında yeni ekran kartlarını ve yeni teknolojilerinin duyurması bekleniyor.

Açıkçası çok şaşırılacak bir durum değil, aksine olması gereken bir durumdu. Yazılım ile belirli bir yere kadar gidebildiklerini ve en yeni FSR 3.1.3 sürümünde bile halen görüntü kusurları olunca işi yine yazılıma değil, yapay zekaya kaldı.

Çıkış tarihi, FSR 3.1 sürümü oyunlara gelmeye devam edecek mi yoksa FSR 4 ile birlikte sadece FSR 4 sürümü oyunların mı çıkacağını ilerleyen saatlerde öğrenmiş olacağız.

Sızdırılan bir PDF resminde ''AMD FSR 4 özelliği yalnızca AMD Radeon RX 9070 serisi grafiklerde ve AMD FSR 3.1’in entegre olduğu destekli oyunlar için kullanılabilir.'' Diye bir kısım mevcut.

1736174479014.webp

Son düzenleme:
İnşallah sonu FSR 3 gibi olmaz. Uzun süre AAA oyunlarda görememiştik...

FSR 3 başlarda çok boş oyunlara geldi tanıtım anlamında. Zaten ilk geldiği oyunlarda acayip bir gecikme vardı sonradan FSR 3.1 ile birlikte bazı oyunlarda ciddi anlamda güzel çalışıyordu. Şimdilik FSR 4'ün Call of Duty: Black Ops 6'ya geleceği söyleniyor ama belki duyurudan sonra genişler oyun desteği.

FSR halihazırda DLSS'ten daha iyi, daha yüksek nativeler kullanıyor. DLSS 4K'da 720 native seviyesine kadar inebiliyor, FSR'da en alt seviye 1080.

Alakası bile yok. Donanım tabanlı olduğu için DLSS daha iyi. FSR 3.1 dahil tüm sürümlerini kullandım. Hatta RX 6600 XT'den sonra 7900XT geçecektim ama sırf DLSS mevzusu yüzünden 4070 Ti Super'e geçtim. Test için Ghost of Tsushima vb oyunlarda oynadım. Her türlü dlss>fsr. Çözünürlükle bir ilgisi yok maalesef. Gözle görülür bir şekilde DLSS daha iyi gözüküyor. Hatta bunun bir sürü testleri yapıldı. Dlss>pssr>xess>fsr şeklinde gidiyor. Yeni çıkan pssr bile daha iyi gözüküyor. FSR açık ara en kötüsü.