15373

Becerikli
2025-04-12_16-28.webp

Buna ek olarak 1 TB HDD var.

Kullanım amaçlarım;
  • OBS'de yayın yapmak.
  • Gördüğüm oyunları oynamak.
  • Genshin Impact kurup oynamak. Kaldırmazsa silerim.
  • İzletileri tam ekranda 60FPS izlemek.
  • Özelleştirme.

Eki Görüntüle 140040

Kullanım amaçlarım;
  • OBS'de yayın yapmak.
  • Özelleştirme.

Selam bu sisteme eğer Windows 10 Pro kurarsanız Mirosoft 14 Ekim 2025 yılda desteği kesilecek ücretli destek sunacak fakat Windows 10 LTSC sürümü kurarsanız sizin için biraz daha iyi olur Windows 10 LTSC Pro'dan fark içinde yüklü olmayan(Microsoft Edge kurulu geliyor)içinde gereksiz uygulama yok oyun farkı olarak Windows 10 LTSC sürümü biraz FPS artışı olacak Pro'ya göre mesela atıyorum CS go oyunu oynuyorsun Windows 10 Pro'da FPS mesela 60-75 FPS verebiliyor fakat Windows 10 LTSC sürümü diğer sürümlerden daha fazla FPS atışı vereviliyor Cs go'da LTSC sürüm 80-90 FPS verebiliyor LTSC sürümü özelleştirebiliyorsun izletileri tam ekranda 60 FPS ile izlemek 1080 ile 2160 çözürlükde izleyebilme imkanı fark yok diye düşünüyorum. Tavsiyem Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü kurmanızı tavsiye ederim çünkü, normal LTSC sürümü göre uzatılmış desteği çok Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü ana destek 12 Ocak 2027 uzatılmış destek ise 13 Ocak 2032 de desteği sona verecek. Yani tavsiyem Windows 10 IoT Enterprise LTSC sürümü kurmanızı tavsiye ederim.Eğer SSD varsa Windows 10 pro sürümü de kurabilirsiniz. Fakat Windows 10 IoT enterprise LTSC sürümü kurmanızı tavsiye ediyorum.Umarım size yardımçı olabilmişimdir.

Eki Görüntüle 140040

Kullanım amaçlarım;
  • OBS'de yayın yapmak.
  • Özelleştirme.
Kısacası Windows 10 IoT enterprise LTSC 2021 sürümü kurun.bir çok ltsc sürümü destek tarihleri fotoğrafı atıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250412-181646_Chrome.webp
    Screenshot_20250412-181646_Chrome.webp
    16 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Ilk basta bu Windows icin direkt falso zaten.
Fermi GPU'lardaki video encoder ile bu is cok zor ama sistem sadece yayin icin kullanilacaksa, CPU tabanli encoder denenebilir.
Oyununa bagli ancak Fermi GPU'lar hem surucu guncellemesi almiyorlar, hem de DX12 destekleri yok gibi bir sey. GT 730'un da gucu belli...
O GPU ile guncel GI oynamak cok zor.
Bunu rahat yapar ancak AV1 veya VP9, hatta tek tuk HEVC videolari bile izlemek zor olabilir. O GPU ile H264 disina cikmamak lazim.

Denilenler disinda, MS Store uygulamalari ile isiniz yoksa LTSC dusunulebilir ancak mumkunse once Windows 11'in LTSC surumunu deneyin. Beklentilerinizi de her turlu kontrolde tutmanizi oneririm zira FX CPU ve Fermi GPU kullaniyorsunuz...

Sorunu çözdüysem çözüldü olarak yaparsanız sevinirim. Hayırlı olsun.

Çözüm odaklı konu değil dediler ama sağ ol bilgiler için. Aklımda olsun bu konu.

Selam bu sisteme eğer Windows 10 Pro kurarsanız mirosoft 14 Ekim 2025 yılda desteği kesilecek ücretli destek sunacak fakat Windows 10 LTSC sürümü kurarsanız sizin için biraz daha iyi olur Windows 10 LTSC Pro'dan fark içinde yüklü olmayan(Microsoft Edge kurulu geliyor)içinde gereksiz uygulama yok oyun farkı olarak Windows 10 LTSC sürümü biraz FPS artışı olacak Pro'ya göre mesela atıyorum CS:GO oyunu oynuyorsun Windows 10 Pro'da FPS mesela 60-75 FPS verebiliyor fakat Windows 10 LTSC sürümü diğer sürümlerden daha fazla FPS atışı vereviliyor CS:GO'da LTSC sürüm 80-90 FPS verebiliyor LTSC sürümü özelleştirebiliyorsun izletileri tam ekranda 60 FPS ile izlemek 1080 ile 2160 çözürlükde izleyebilme imkanı fark yok diye düşünüyorum. Tavsiyem Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü kurmanızı tavsiye ederim çünkü, normal LTSC sürümü göre uzatılmış desteği çok Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü ana destek 12 Ocak 2027 uzatılmış destek ise 13 Ocak 2032 de desteği sona verecek. Yani tavsiyem Windows 10 IoT Enterprise LTSC sürümü kurmanızı tavsiye ederim. Eğer SSD varsa Windows 10 Pro sürümü de kurabilirsiniz. Fakat Windows 10 IoT Enterprise LTSC sürümü kurmanızı tavsiye ediyorum. Umarım size yardımçı olabilmişimdir.

Yukarıda yazdıklarım umarım senin işe yarar.

@vanillamint, O zaman SSD alıp formatlayabilirim. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. "Windows 10 LTSC'ye bile geçsen gördüğün her oyunu oynaman mümkün değil" diyorsun.

Son düzenleme: