Bir süreden sonra şişiyor Windows, sırf bundan dolayı Linux ile beraber kullanıyorum. Önemli işim olmadığı süreç Linux'tayım. Windows'a anca debloater paket kurarsanız hafifliyor.

Ne kadar şişerse şişsin ben 10 yıllık Windows hayatımda düzgün SSD olduğu takdirde bir kez bu sorunu yaşamadım. Bu sebeple depolama biriminde bir sorun olabileceğini düşünüyorum.

Fakat öyle değil hocam. Eski işlemcilerden bahsediyor olsak evet etkiler ama güncel işlemciler açılış sürelerinde herhangi bir fark yaratmıyor çünkü açılış esnasında işlemciye binen yük fazlasıyla düşük. Tabii bu oran sizin başlangıç uygulamalarınız, hizmetleriniz ve diğer etkenlerle değişebilir.

Bilmiyorum ilk defa başıma böyle bir şey geldi ve bende AMD işlemciden şüphelendim.

Windows şişiyorsa peki önceki cihazlarımda 3 seney yakın format atmıyordum ben yine de hızlı açılıp kapanıyordu ebnce AMD'yle alakalı bir sorun bence.
Hocam şöyle söyleyeyim, ortalama bir işlemci hız olarak SATA SSD'lerden 10 kat daha hızlı çalışır. Bu yüzden yükün en çok olabileceği yer SSD olur, Samsung gibi kaliteli ve içindeki komponentler iyi olan bir SSD'niz yoksa aşırı hızlı olamaz, bir de direkt anakarta bağlanmıyorsa :)

Ne kadar şişerse şişsin ben 10 yıllık Windows hayatımda düzgün SSD olduğu takdirde bir kez bu sorunu yaşamadım. Bu sebeple depolama biriminde bir sorun olabileceğini düşünüyorum.
Hocam süreler biraz tuhaf şekilde çok haklısınız SSD ile alakalı olabilir. Harici HDD varsa o da etkiliyor genelde ancak bu kadar çok olmaması lazım kapanma süresinin. Yine de şişince eski bilgisayarlarda 1 dakikadan 2 dakikaya kadar çıkabiliyor süre hocam, ancak bu durum için farklı biraz 😅

Hocam şöyle söyleyeyim, ortalama bir işlemci hız olarak SATA SSD'lerden 10 kat daha hızlı çalışır. Bu yüzden yükün en çok olabileceği yer SSD olur, Samsung gibi kaliteli ve içindeki komponentler iyi olan bir SSD'niz yoksa aşırı hızlı olamaz, bir de direkt anakarta bağlanmıyorsa :)

Hocam süreler biraz tuhaf şekilde çok haklısınız SSD ile alakalı olabilir. Harici HDD varsa o da etkiliyor genelde ancak bu kadar çok olmaması lazım kapanma süresinin. Yine de şişince eski bilgisayarlarda 1 dakikadan 2 dakikaya kadar çıkabiliyor süre hocam, ancak bu durum için farklı biraz 😅

Sistemde HDD var ise bahsettiğiniz gibi etkiliyor ancak kötü değilse 1-2sn etkiler ve bu da genelde önemsenmez. Eski sistemlerde kullanılan diskler doğal olarak ya sağlığı epey düşük ya da yazma hızlarının düşük olması sebebiyle maalesef bu tarz sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Bu arada çok eskiden Windows 10 kullandığımda KMSpico ile lisans aktif ettiğimde sistem genelde aşırı yavaş kapanıyordu umarım bu yaşanmamıştır.

Evet ama neden açılışı ve kapanışı benim eski laptoplara göre yavaş.

Onu bilmiyorum HP Support yükle orada güncellenmesi gereken driverlar varsa onları gözden geçir. Bana 1 ay önce BIOS güncellemesi gelmişti onu yaptıktan sonra kapanma sürem bayağı bir kısaldı. Açılma sürem zaten kısaydı.

Onu bilmiyorum HP Support yükle orada güncellenmesi gereken driverlar varsa onları gözden geçir. Bana 1 ay önce BIOS güncellemesi gelmişti onu yaptıktan sonra kapanma sürem bayağı bir kısaldı. Açılma sürem zaten kısaydı.

Ben Acer Nitro kullanıyorum ve evet şu an BIOS sürümüm 1.17 Acer'in sitesinde 1.22 falan çıkmış galiba ama güncellemeye korkuyorum.