Soru başlıkta arkadaşlar. AMD CPU'lar için hangisi iyi?
Detaylar
Kim cevapladı?Heisenberg
Yetkin
5700X'i düz kullanıyorum, 55 dereceyi geçmiyor. Bunlardan birini yapmalı mıyım? Anakartım giriş seviyesi.
Ryzen 5 7600X, MSI B650 Tomahawk Wi-Fi.Bu tamamen silikon kalitenize ve anakartınızın durumuna bağlı.
AceTeq
Üstün
Anakart tarafında kısıtlama yok gibi. 7600X zaten çok agresif FIT'e sahip. Ancak önemli olan sizin tam olarak ne istediğiniz. Sıcak + çok performans mı? Soğuk + az performans mı? İkisi bir arada nadir silikon kalitesi ister.
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart tarafında kısıtlama yok gibi. 7600X zaten çok agresif FIT'e sahip. Ancak önemli olan sizin tam olarak ne istediğiniz. Sıcak + çok performans mı? Soğuk + az performans mı? İkisi bir arada nadir silikon kalitesi ister.
Mümkün olduğunca soğuk olsun, bir de performans kaybı olmasın. Biliyorum, zor biraz; hehe.
AceTeq
Üstün
Mümkün olduğunca soğuk olsun, bir de performans kaybı olmasın. Biliyorum, zor biraz; hehe.
Şu anki testlerde maksimum kaç derece oluyor? Yani test etsen kaç dereceye çıkar?
Test yapmadım ama referans olarak bunu söyleyeyim.
CoD: BO6'da eskiden 60-70 derece olurdu, loading ekranında 5.45 GHz olurdu. Maçtayken 5.38-5.39 GHz olurdu.
PSU değiştirdim, eski PSU'da 1 tane 8 pin CPU kablosu vardı. Şimdi yenisinde 2 tane CPU 8 pin kablosu var, ikisini de taktım.
Şimdi ise 73 dereceye pik yaptı. 5.20-5.30 küsur GHz oluyor.
Termal macunu da değiştirmiştim 11.5W.
AceTeq
Üstün
Test yapmadım ama referans olarak bunu söyleyeyim.
CoD: BO6'da eskiden 60-70 derece olurdu, loading ekranında 5.45 GHz olurdu. Maçtayken 5.38-5.39 GHz olurdu.
PSU değiştirdim, eski PSU'da 1 tane 8 pin CPU kablosu vardı. Şimdi yenisinde 2 tane CPU 8 pin kablosu var, ikisini de taktım.
Şimdi ise 73 dereceye pik yaptı. 5.20-5.30 küsur GHz oluyor.
Termal macunda değiştirmiştim 11.5W.
Core Voltage 1.12v. Yapıp 5.2 GHz sabitlemeyi deneyebilirsin.
Peki abi, böyle yapsak olur mu?Core Voltage 1.12v. Yapıp 5.2 GHz sabitlemeyi deneyebilirsin.
PBO, PBO Limits Motherboard, PBO Scalar 2x, CPU-Z raporuna göre Preferred Cores 2 ve 3 onlara -15 CO, diğer çekirdeklere -20 CO, +200 MHz.